Omskjæring på ambassadene kan bli “nødløsning”

Skulle EU velge å forby omskjæring av guttebarn, vil israelske ambassader i Europa kunne la jødene gjennomføre det religiøse ritualet der.

Europarådets plenumsal (Foto: Carlton Browne, flickr.com)
Europarådets plenumsal (Foto: Carlton Browne, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Europarådet vedtok for to uker siden en ikke-bindende resolusjon med overveldende flertall, som beskriver rituell omskjæring som “et brudd på barns fysiske integritet”. En rekke israelske politikere, deriblant president Shimon Peres, har fordømt resolusjonen.

Men skulle EU velge å vedta en lov som fratar jødiske foreldre i Europa retten til å omskjære sine sønner, så vil Israels ambassader på kontinentet tilby denne tjenesten, sier lederen for Knessets integrerings-, immigrasjons- og diasporakomité, Yoel Razvovov, til Jewish News One.

Ifølge internasjonal lov er ambassadebygg forenklet sett underlagt lovverket til landet som bruker dem, og ikke landet som ambassadene ligger i.

Forrige artikkelIsrael U21 vant i Drammen
Neste artikkelPentagon velger israelsk hjelm
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no