Fotball-legender vil kjøpe Manchester-synagoge

Den jødiske menigheten i sentrum av Manchester ønsker seg nye lokaler. To av den nord-engelske byens største fotballsønner ønsker å kjøpe synagogen og bygge dem en ny.

Manchester United-legende Ryan Giggs (f.v.) og Gary Neville (Foto: Wikimedia Commons)
Manchester United-legende Ryan Giggs (f.v.) og Gary Neville (Foto: Wikimedia Commons)

Jewish Chronicle melder at Manchester United-stjernene Gary Neville og Ryan Giggs blir de første Premier League-spillerne som kommer til å eie og drive en synagoge.

Giggs er på tampen av sin 24 år lange spillerkarriere i klubben, mens Neville har lagt opp og blitt ekspertkommentator for SkySports og assistenttrener for det britiske U21-landslaget. Sammen har de begynt å investere sine akkumulerte fotballmillioner i ulike hoteller og restauranter verden over. Men aldri før har de forsøkt å ta over en synagoge.

Den reformjødiske synagogen er den eneste i sentrum av Manchester og ble bygget i 1950, etter å ha blitt bombet i stykker under andre verdenskrig. Neville og Giggs har kjøpt en nedlagt politistasjon som ligger vegg-i-vegg. Den og synagogen har de planer om å omgjøre til et hotell. Men som takk for hjelpen vil den jødiske menigheten få en ny miljøvennlig synagoge innenfor kompleksets vegger, samt kontorer og andre lokaler.

– Vårt mål er å kunne tilby jødiske lokaler og en synagoge som er passende for vår generasjon. Vi er unike som den eneste synagogen i sentrum og det gjør at vi har et veldig inkluderende klima. Vårt håp er at vi vil få møterom, som vi har planlagt godt, sier synagogepresident Danny Savage.

Den reformjødiske synagogen i sentrum av Manchester i Nord-England. (Foto: mcr-reform.org.uk)
Den reformjødiske synagogen i sentrum av Manchester i Nord-England. (Foto: mcr-reform.org.uk)

Gary Neville fikk nøyaktig 602 kamper for Manchester United – 400 av dem i ligaen – og 85 landskamper for England, før han la fotballskoene på hylla i 2011. Den gamle høyrebacken sitter igjen med blant annet 8 Premier League-mesterskap, 3 FA-cupgull og 2 Champions League-seiere.

Ryan Giggs har flest toppseriekamper i England med 664 og klubbrekorden i totalantallet kamper med 950, men har fortsatt ikke pensjonert seg. 68 ganger spilte han også med Wales-drakta på brystet, før han la opp på landslaget i 2007. Venstrevingen har 13 seriemesterskap, 4 FA-cupgull og 2 Champions League-seiere. Etter 2008/09-sesongen ble han stemt fram som årets spiller i engelsk fotball av sine kolleger.

Forrige artikkelYoussef tatt av luften etter kritikk av general
Neste artikkelLieberman tatt i ed som utenriksminister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no