Storbritannia advarer mot bosetningsinvesteringer

Den britiske regjeringen advarer om at det kan få “PR-messige implikasjoner” å investere i de israelske bosetningene.

Liberaldemokratenes partileder Nick Clegg (f.v.) og De konservatives partileder, statsminister David Cameron, leder den britiske regjeringen. Bildet er fra utnevnelsen av Clegg som visestatsminister i 2010. (Illustrasjon: Number 10, flickr.com)
Liberaldemokratenes partileder Nick Clegg (f.v.) og De konservatives partileder, statsminister David Cameron, leder den britiske regjeringen. Bildet er fra utnevnelsen av Clegg som visestatsminister i 2010. (Illustrasjon: Number 10, flickr.com)

Den Tory-kontrollerte regjeringen i Storbritannia utlyste nye anbefalinger til landets næringsliv forrige uke, da de oppfordret innbyggerne til å ikke investere penger i bedrifter i de israelske bosetningene på Vestbredden.

– EU-innbyggere og -næringsliv bør være klar over de potensielle PR-messige komplikasjonene som kan komme ved å involvere seg i økonomiske aktiviteter i bosetningene, skriver de i en advarsel på hjemmesidene til Storbritannias offisielle nettsted for handel og investeringer.

– Storbritannia har en klar holdning til de israelske bosetningene: Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, Gaza-stripen og Golan-høydene er områder som har vært okkupert av Israel siden 1967. Bosetninger er ulovlige under internasjonal lov, utgjør et hinder for fred og truer med å gjøre en tostatsløsning på den israelsk-palestinske konflikten umulig. Vi vil ikke anbefale noen endringer fra grensene før 1967, inkludert Jerusalem, annet enn dem partene selv blir enige om.

Israels diplomatiske apparat i London har ifølge Ha’aretz gitt klar beskjed om at landet er skuffet over de nye anbefalingene.

– Vi fortalte dem at vi akkurat nå sitter i samtaler med palestinerne og at utlysingen av en slik anbefaling på dette tidspunktet vil skade prosessen. Det er noe merkelig ved at det ikke finnes liknende anbefalinger i andre regioner der det er disputt om landområder, som Vest-Sahara under marokkansk okkupasjon eller Tibet, mener en kilde i det israelske utenriksdepartementet.

Forrige artikkelVil ha tyskproduserte marinebåter til å forsvare gassen
Neste artikkelVenter fortsatt vekst i Israels økonomi
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no