Jødefortellinger fra Østerrike-Ungarn på 1800-tallet

Jødefortellinger av Leopold Ritter von Sacher-Masoch (1836-1895) er ute på norsk som e-bok. Forfatteren var ivrig filosemitt og forkjemper for kvinnefrigjøring.
Jødefortellinger av Leopold Ritter von Sacher-Masoch (1836-1895) er ute på norsk som e-bok.
Jødefortellinger av Leopold Ritter von Sacher-Masoch (1836-1895) er ute på norsk som e-bok.

Mellom 1881 og 1885 var Leopold Ritter von Sacher-Maosch redaktør i det litterære Leipzig-baserte tidsskriftet «Auf der Höhe. Internationale Review». Dette var et progressivt tidsskrift som hadde to hovedmål: å skape toleranse for og integrering av jødene, i tillegg til å arbeide for kvinnefrigjøring, forteller Tore Jamne, oversetter av e-boken Jødefortellinger.
I historiene blir jødenes liv og kår skildret med stor innlevelse, varme og humor.

– Forfatteren har inngående bibelkunnskap, noe som han utnytter til fulle i flere av fortellingenes dramaturgi, sier Jamne.

Sacher-Masochs fortellinger er både underholdende og opplysende. I tillegg får leseren innblikk i viktige historiske hendelser i Østerrike-Ungarn, hvor flesteparten av historiene utspiller seg i forfatterens samtid. Den første av Sacher-Masochs samlinger med jødefortellinger kom ut i 1878 og fokuserer lite på forfølgelses-tematikken. I disse skildringene er det fargerike individer og personligheter som trer frem.

Leopold Ritter von Sacher-Maosch er mest kjent for norske lesere som forfatter av romanen «Venus i pels».

Du kan bestille boken som e-bok via barnesandnoble.com eller fra iTunes.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise