Jødefortellinger fra Østerrike-Ungarn på 1800-tallet

Jødefortellinger av Leopold Ritter von Sacher-Masoch (1836-1895) er ute på norsk som e-bok. Forfatteren var ivrig filosemitt og forkjemper for kvinnefrigjøring.

Jødefortellinger av Leopold Ritter von Sacher-Masoch (1836-1895) er ute på norsk som e-bok.
Jødefortellinger av Leopold Ritter von Sacher-Masoch (1836-1895) er ute på norsk som e-bok.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mellom 1881 og 1885 var Leopold Ritter von Sacher-Maosch redaktør i det litterære Leipzig-baserte tidsskriftet “Auf der Höhe. Internationale Review”. Dette var et progressivt tidsskrift som hadde to hovedmål: å skape toleranse for og integrering av jødene, i tillegg til å arbeide for kvinnefrigjøring, forteller Tore Jamne, oversetter av e-boken Jødefortellinger.
I historiene blir jødenes liv og kår skildret med stor innlevelse, varme og humor.

– Forfatteren har inngående bibelkunnskap, noe som han utnytter til fulle i flere av fortellingenes dramaturgi, sier Jamne.

Sacher-Masochs fortellinger er både underholdende og opplysende. I tillegg får leseren innblikk i viktige historiske hendelser i Østerrike-Ungarn, hvor flesteparten av historiene utspiller seg i forfatterens samtid. Den første av Sacher-Masochs samlinger med jødefortellinger kom ut i 1878 og fokuserer lite på forfølgelses-tematikken. I disse skildringene er det fargerike individer og personligheter som trer frem.

Leopold Ritter von Sacher-Maosch er mest kjent for norske lesere som forfatter av romanen “Venus i pels”.

Du kan bestille boken som e-bok via barnesandnoble.com eller fra iTunes.

Forrige artikkelKerry presenterer forslag til rammeavtale
Neste artikkelBuss-terroristenes livsfarlige plan er avslørt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.