Netanyahu til franske jøder: Israel er deres hjem

– Jeg sier til alle franske og europeiske jøder – Israel er ikke bare stedet dere ber mot, det er også deres hjem, sa statsminister Benjamin Netanyahu lørdag kveld. I morgen deltar han og minst to andre regjeringsmedlemmer i minnemarsjen i Paris.

Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)

Statsminister Benjamin Netanyahu varsler at han vil etablere en komité som skal vurdere hvordan støtten til jøder som vil flytte fra Frankrike og andre europeiske land kan økes.

– Jeg sier til alle franske og europeiske jøder – Israel er ikke bare stedet dere ber mot, det er også deres hjem, sa statsminister Benjamin Netanyahu lørdag kveld, ifølge hans talsmann Ofir Gendelman.

– Dersom verden ikke kommer til fornuft, vil terror ramme også andre steder, sa Netanyahu, ifølge Ha’aretz.

Statsministerens kontor varslet lørdag kveld at Netanyahu kommer til å delta i minnemarsjen i Paris søndag. Utenriksminister Avigdor Lieberman og økonomi- og diasporaminister Naftali Bennett hadde varslet deltakelse tidligere.

Forrige artikkel“Hundretusenvis” av franske jøder tenker på å forlate landet
Neste artikkelFrankrikes statsminister: – Bak antizionisme ligger antisemittisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.