Tusenvis i begravelse for terrorofre

De fransk-jødiske terrorofrene Yoav Hattab, Philippe Braham, Yohan Cohen og Francois-Michel Saada ble i dag gravlagt i Jerusalem. En fransk minister og israelske topp-politikere deltok i begravelsen.

Tusenvis deltok i begravelsen for terrorofrene fra Paris. (Foto: Micky Rosenfeld, Twitter)
Tusenvis deltok i begravelsen for terrorofrene fra Paris. (Foto: Micky Rosenfeld, Twitter)

De fire ofrene for terrorangrepet mot en kosher-butikk i Paris fredag 9. januar ble i dag gravlagt i Jerusalem. Før gravleggelsen ble det avholdt en seremoni med deltakelse av statsminister Benjamin Netanyahu, president Reuven Rivlin, opposisjonsleder Isaac Herzog og Frankrikes energi- og miljøminister Segolene Royal.

Flere tusen mennesker, de fleste unge fransk-talende israelere, deltok ved begravelsen, rapporterer Times of Israel. Det var satt opp egne busser fra flere steder i landet.

– Vi har to valg – enten kjemper vi  imot eller vi flykter, sier Gary Guchwald, en venn av Saada-familien, til nyhetsbyrået AFP.

Dov Maimon, en fransk-født israeler som leder Europa-avdelingen ved Jewish People Policy Institute, tror halvparten av Frankrikes 500.000 jøder vil flytte til Israel, USA eller andre land i løpet av de neste 15 årene.

– Innvandringen til Israel vil mer enn doble seg i 2015, fra 7000 til 15.000, anslår han til Ha’aretz.

Terrorofrene for angrepet mot kosher-butikken i Paris 9. januar 2015. (Foto via ynetnews.com)
Terrorofrene for angrepet mot kosher-butikken i Paris 9. januar 2015. (Foto via ynetnews.com)
Forrige artikkelBBC-reporter unnskylder seg
Neste artikkelDagen etter Abbas var i Paris, hyllet Fatah terrordrap av 37 sivile israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.