Vil du anbefale en fransk jøde å flytte til Israel?

Dersom du hadde en veletablert venn eller slektning i Frankrike, ville du anbefale ham å flytte til Israel? Den politiske fargen avgjør hvordan jøder i Israel svarer.

Ikke alle israelere ville anbefalt en fransk jøde å flytte til Israel. (Illustrasjonsfoto: MortAuPat, flickr)
Ikke alle israelere ville anbefalt en fransk jøde å flytte til Israel. (Illustrasjonsfoto: MortAuPat, flickr)

Søndag publiserte Akiva Bigman resultatene i en meningsmåling gjennomført av Shaarei Mishpat høyskolen i Israel på nettsiden Mida. Meningsmålingen blir gjengitt av Israel Hayom.

En gruppe israelere fikk følgende spørsmål: “Ville du anbefalt en veletablert nær venn eller slektning i Frankrike å flytte til [aliyah] Israel?”

Svarene varierer betydelig etter hvilket parti deltakerne stemmer på.

I høyrepartiene Bayit Yehudi (64,5 prosent) og Likud (57 prosent) er det klart flertall. Blant tilhengere til den nye felles valglisten for Arbeiderpartiet og Hatnua (“Zionist Camp”) svarer mindre enn 46 prosent ja. I det mest venstreorienterte av de jødiske partiene, Meretz, sier bare 17 prosent ja.

Kommentatoren Dror Eydar i Israel Hayom kritiserer valgkandidater på listen til “Zionist Camp” for å mangle zionistisk overbevisning.

Forrige artikkelStyrker rakettforsvaret i nord
Neste artikkelIran truer Israel med hevnangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -