Erklærte sitt distrikt “Israel-fritt”, men ble feid bort i valget

En Israel-vennlig statsminister gjenvalgt. I Jerusalem er det kanskje enda større glede over det ydmykende valgnederlaget til anti-israelske George Galloway.
George Galloway tapte sin plass i parlamentet 7. mai. (Foto: RonF, flickr)
George Galloway tapte sin plass i parlamentet 7. mai. (Foto: RonF, flickr)

Onsdag 6. mai meldte MIFF om de sterke båndene som statsminister David Cameron har til Israel. Dagen etter, på valgdagen, ga britiske velgere et kraftig forsterket mandat til Cameron og Det konservative partiet. Det britiske Arbeiderpartiet, ledet av den britiske jøden Ed Miliband, gikk kraftig tilbake. Partilederen har markert seg med Israel-kritisk retorikk og partiet gikk ifjor inn for å anerkjenne Palestina som stat før det foreligger en forhandlingsløsning med Israel.

Når israelske medier melder om det britiske valget, er fokuset spesielt rettet mot valgdistriktet Bradford West. Der ble den sterkt anti-israelske politikeren George Galloway fra Respekt-partiet valgt inn for tre år siden med 18.341 av stemmene, ti tusen stemmer foran Arbeiderpartiet.

Galloway har en lang karriere som anti-Israel aktivist. Rollen som parlamentsmedlem har ikke lagt noen demper på det. I 2014 stod han i Bradford foran et palestinsk flagg og utbasunerte: “Vi har erklært Bradford som en Israel-fri sone. Vi ønsker ikke noen israelske varer. Vi ønsker ingen israelske tjenester. Vi ønsker ikke noen israelske akademikere som kommer til universitetet eller høyskolen. Vi ønsker ikke en gang noen israelske turister i Bradford, om noen skulle ha tenkt på det. Vi avviser den ulovlige, barbariske, primitive staten som kaller seg selv Israel.”

Hva gir håp etter en slik tirade av hat? På tre år har Galloway mistet ti tusen stemmer, ned fra 56 prosent oppslutning til 21 prosent.

– Zionistene kommer til å feire dette valgresultatet, sa George Galloway i sin tale i forbindelse med annonseringen av valgresultatet i Bradford West. Indeed.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise