Jødisk tenåring banket bevisstløs

Lørdag kveld ble jødiske tenåringer angrepet ved denne t-bane stasjonen i Manchester.

T-bane stasjonen Bowker Vale hvor det antisemittiske angrepet fant sted. (Foto: Mikey, flickr)
T-bane stasjonen Bowker Vale hvor det antisemittiske angrepet fant sted. (Foto: Mikey, flickr)

En jødisk tenåring er alvorlig skadet etter at han ble utsatt for et antisemittisk angrep lørdag kveld, melder Manchester Evening News. Angrepet fant sted på t-bane stasjonen Bowker Vale.

17-åringen ble banket bevisstløs og ligger fortsatt på sykehus. Det fryktes at han har fått hjerneblødning. Tre andre ungdommer, to 18-åringer og en 20-åring, ble også angrepet.

Politiet mener det var tre angripere.

I dag meldte NRK om kraftig økning av hatkriminalitet i London. På ett år har antallet anmeldt hatkriminalitet mot jøder økt med 93,3 prosent. Antallet anmeldt hatkriminalitet mot muslimer har økt med 70 prosent, mot homofile med 29 prosent.

Antallet anmeldelser med hatkriminalitet mot jøder er 499 og muslimer er 816. Det bor omkring 6 ganger flere muslimer enn jøder i London.

Forrige artikkelBengt-Ove Nordgård i MIFF Grenland: Antisemittisme i det palestinske samfunnet
Neste artikkelPalestinske ledere vurderer å annullere Oslo-avtalene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.