Netanyahu i Moskva

To generaler i reisefølget avslører det meste om hva besøket dreier seg om.
Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin under et møte i november 2013. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin under et møte i november 2013. (Foto: Kobi Gideon, GPO)

Statsminister Benjamin Netanyahu besøker Moskva mandag 21. september. Med seg i reisefølget har han forsvarssjef Gadi Eisenkot og sjef for den militære etterretningen Herzl Halevi. Det er svært uvanlig at statsministeren har med seg to medlemmer av generalstaben på utenlandsreise, men det signaliserer hva besøket dreier seg om: Israel vil drøfte sikkerhetssituasjonen etter at Russland har sendt militære styrker, inkludert kampfly, til Syria.

De siste årene har Israel angrepet noen leveranser av avanserte våpen fra Syria til Hizbollah i Libanon. Israel frykter at landet kan bli dratt inn i en konflikt med Russland dersom russiske styrker og fly opererer i Syria.

Russiske våpen solgt til Syria har tidligere blitt solgt videre til Hizbollah, skriver Times of Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise