Var Bataclan spesielt utvalgt?

Var eid av franske jøder i flere tiår fram til september.

Konsertstedet Bataclan i Paris. (Arkivfoto: Wikimedia Commons)

Fredag 13. november 2015 gjennomførte islamistiske jihadister en massakre med skytevåpen i konsertsalen Bataclan i Paris. Minst 89 mennesker ble drept. Omkring 40 mennesker ble drept i andre terrorangrep i den franske hovedstaden samme kveld.

Fram til september 2015 var Bataclan eid av franske jøder gjennom flere tiår. Eierne av stedet har tidligere fått trusler fra anti-zionistiske grupper fordi det er avholdt pro-israelske arrangement på stedet.

– Vi solgte stedet i september etter 40 år, sier Pascal Laloux, en av de tidligere eierne, til Kanal 2 i Israel.

– Vi er rystet, fordi vi kjenner alle som jobbet der, gjengir Times of Israel.

– Terroristene har ingen regler. Vi må ta tyren med hornene, men Frankrike og regjeringen gjør aldri det, sier den franske jøden.

Pascals bror Joel Laloux har nylig flyttet til Israel. I februar 2014 advarte Frankrikes statsminister Manuel Valls om at radikale islamister kan angripe jødiske mål i Europa. Etter terrorangrepene mot en jødisk dagligvareforretning i januar 2015, slo Valls fast at “det er en forbindelse mellom antizionizme og antisemittisme som ikke kan bestrides“.

Hardrock-bandet som spilte i Bataclan fredag 13. november har senest i sommer holdt konsert i Israel.

Forrige artikkelHvordan var Palestina i opplysningstiden?
Neste artikkelAstrid Salvesen Shwartz taler på Hanukka-samling i MIFF Kristiansand
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.