Terrorlederen i Paris planla angrep mot jøder

Lederen for terroristene som drepte 130 mennesker i Paris fredag 13. november, planla at de neste angrepene skulle ha rammet det jødiske samfunnet i Frankrike.

Terroristen Abdelhamid Abaaoud fra Den islamske staten ville ha angrepet jøder i Frankrike neste gang. (Foto: Skjermdump fra IS-publikasjon via Times of Israel)

Terroristen Abdelhamid Abaaoud (27) var ifølge det franske politiet hjernen bak massedrapene som rammet Paris fredag 13. november. Han ble innhentet og drept av politiet 18. november. Ifølge vitneutsagn som siteres av nyhetsbyrået Reuters, skal han ha gått i dekning hos fetteren sin etter terroren. Han skal ha bedt fetteren om å skjule ham mens han forberedte flere angrep. De neste angrepene skulle gjøre enda verre skade, og de skulle være rettet mot blant annet jødiske mål. I tillegg ville han ramme skoler og transportsystemet i landet. Terroristen skal også ha skrytt av hvor enkelt det var for ham å ta seg tilbake til Europa fra Syria sammen med flyktningstrømmen. Abaaoud tilbrakte to måneder i Frankrike etter at han kom tilbake fra Syria, før han gjennomførte Paris-terroren. Han var belgisk statsborger med bakgrunn fra Marokko.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise