Terrorlederen i Paris planla angrep mot jøder

Lederen for terroristene som drepte 130 mennesker i Paris fredag 13. november, planla at de neste angrepene skulle ha rammet det jødiske samfunnet i Frankrike.
Terroristen Abdelhamid Abaaoud fra Den islamske staten ville ha angrepet jøder i Frankrike neste gang. (Foto: Skjermdump fra IS-publikasjon via Times of Israel)

Terroristen Abdelhamid Abaaoud (27) var ifølge det franske politiet hjernen bak massedrapene som rammet Paris fredag 13. november. Han ble innhentet og drept av politiet 18. november. Ifølge vitneutsagn som siteres av nyhetsbyrået Reuters, skal han ha gått i dekning hos fetteren sin etter terroren. Han skal ha bedt fetteren om å skjule ham mens han forberedte flere angrep. De neste angrepene skulle gjøre enda verre skade, og de skulle være rettet mot blant annet jødiske mål. I tillegg ville han ramme skoler og transportsystemet i landet. Terroristen skal også ha skrytt av hvor enkelt det var for ham å ta seg tilbake til Europa fra Syria sammen med flyktningstrømmen. Abaaoud tilbrakte to måneder i Frankrike etter at han kom tilbake fra Syria, før han gjennomførte Paris-terroren. Han var belgisk statsborger med bakgrunn fra Marokko.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise