Israels marine styrkes med ny ubåt

Torsdag la Israels nyeste ubåt ut på ferden fra fabrikken i Tyskland til den israelske marinens base i Haifa.
Israelsk ubåt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Israelsk ubåt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Marineubåten INS Rahav blir Israels femte ubåt i den spesialproduserte Dolphin-klassen fra det tyske skipsverftet Howaldtswerke-Deutsche Werft. Ubåtene er stasjonert ved marinebasen i Haifa. INS Rahav la fra kai i Kiel torsdag, og forventes å ankomme basen i Haifa i løpet av en måned.

Det er passert ti år siden ubåten ble bestilt, og etter mange års arbeid er den fullt operativ. Ubåten er 67 meter lang og veier mer enn 2.000 tonn. Den vil bli betjent av omtrent 50 marinesoldater. Den er i stand til å bevege seg under vann i opptil flere uker av gangen. Den er utstyrt med det siste nye innen overvåkings- og radarsystemer.

Ubåtene i Dolphin-klassen er teknisk i stand til å bære og avfyre atomstridshoder. Utenlandske medierapporter har hevdet at ubåtene allerede er væpnet med atomvåpen, for å gi Israel mulighet til å raskt besvare et eventuelt atomangrep.

– Den femte ubåten er en stor forsterkning av den israelske marinens ubåtflåte, og utgjør enda et topp moderne verktøy til å støtte og forsvare Israel mot tallrike trusler, sier en talsmann for marinen ifølge Times of Israel.

INS Rahav skal ha kostet Israel om lag 16 milliarder kroner, etter at Tyskland har subsidiert deler av prisen. En sjette ubåt er også bestilt, og den er ventet fra fabrikken i løpet av de nærmeste årene.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise