Israels marine styrkes med ny ubåt

Torsdag la Israels nyeste ubåt ut på ferden fra fabrikken i Tyskland til den israelske marinens base i Haifa.

Israelsk ubåt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Israelsk ubåt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Marineubåten INS Rahav blir Israels femte ubåt i den spesialproduserte Dolphin-klassen fra det tyske skipsverftet Howaldtswerke-Deutsche Werft. Ubåtene er stasjonert ved marinebasen i Haifa. INS Rahav la fra kai i Kiel torsdag, og forventes å ankomme basen i Haifa i løpet av en måned.

Det er passert ti år siden ubåten ble bestilt, og etter mange års arbeid er den fullt operativ. Ubåten er 67 meter lang og veier mer enn 2.000 tonn. Den vil bli betjent av omtrent 50 marinesoldater. Den er i stand til å bevege seg under vann i opptil flere uker av gangen. Den er utstyrt med det siste nye innen overvåkings- og radarsystemer.

Ubåtene i Dolphin-klassen er teknisk i stand til å bære og avfyre atomstridshoder. Utenlandske medierapporter har hevdet at ubåtene allerede er væpnet med atomvåpen, for å gi Israel mulighet til å raskt besvare et eventuelt atomangrep.

– Den femte ubåten er en stor forsterkning av den israelske marinens ubåtflåte, og utgjør enda et topp moderne verktøy til å støtte og forsvare Israel mot tallrike trusler, sier en talsmann for marinen ifølge Times of Israel.

INS Rahav skal ha kostet Israel om lag 16 milliarder kroner, etter at Tyskland har subsidiert deler av prisen. En sjette ubåt er også bestilt, og den er ventet fra fabrikken i løpet av de nærmeste årene.

Forrige artikkelNRKs historie tar verken palestinerne eller israelerne på alvor
Neste artikkelGrønt lys for videreutvikling av israelsk gass
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -