Klar tale hjelper overfor europeere

Knesset-medlem og tidligere USA-ambassadør Michael Oren. (Foto: Uscpublicdiplomacy / Flickr.com / CC)
Knesset-medlem og tidligere USA-ambassadør Michael Oren. (Foto: Uscpublicdiplomacy / Flickr.com / CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

22. februar 2016 ble Michael Oren intervjuet på IBAs engelske dagsrevy. Oren sitter i Knesset, han er leder av utenrikskomiteen. Han har tidligere vært Israels ambassadør i USA. Det følgende er en fri gjengivelse av hva Oren sa i dette intervjuet.

Tidligere mente han at det er bortkastet tid for israelere å snakke med europeiske politikere. De hater Israel samme hva israelerne gjør. Men nå hadde han opplevd at når israelerne fører klar tale, kan de av og til nå gjennom.

EU-politikere er vant med å fortelle israelerne hva de mener om Israel og israelsk politikk. Men de er ikke vant med å høre hva israelerne mener om dem. Når de får høre det, kan det komme som et sjokk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han fortalte om et møte med blant andre EUs utenriksminister, den belgiske og den nederlandske utenriksministeren. Her er noe av det Oren sa til dem:

Det er ca. 200 konflikter om landområder i verden. Europeerne har valgt å merke produkter bare fra en av disse konfliktene, og da bare den ene sida i denne konflikten – nemlig jødene.

Europeerne støtter israelske NGOer som går inn for fjerne Israel. Han spurte belgierne hvordan de ville reagert dersom Israel støttet en organisasjon som går inn for å demontere Belgia, som støtter flamsk uavhengighet. Eller en som støtter full uavhengighet for baskerne i Spania.

Det er 70 år siden en tredel av verdens jøder ble drept i Europa [mens de allierte ikke forsøkte å begrense myrderiene]. Israelerne ser et Europa som er som før, negative til jødene.

En gruppe ministre fra et land – han ville ikke si hvilket – sa: “Vi venter mer av Israel enn av araberne. Israel er som et europeisk land.” Oren spurte. “Er du klar over hvor rasistisk denne uttalelsen er? Ikke mot Israel, men mot araberne. Araberne blir framstilt som en slags utilregnelige villmenn. Araberne må dømmes etter samme standard som israelerne.”

Dagen før intervjuet ble 140 mennesker drept i Damaskus av selvmordsbombere. Europeerne er mindre opptatt av dem enn av noen få palestinere som blir drept eller skadet mens de forsøker å kjøre på eller knivstikke israelere.

Europeerne bør tenke alvorlig over sine holdninger.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag