Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rivlin advarte i Moskva

President Reuven Rivlin besøkte et russisk museum med tusener av gamle hebraiske manuskripter. (Foto: Rivlins Facebook-side)
President Reuven Rivlin besøkte et russisk museum med tusener av gamle hebraiske manuskripter. (Foto: Rivlins Facebook-side)
- Verden forstår at IS er en trussel mot verdenssamfunnet, men de fanatiske shia-muslimene er ikke noen mindre trussel, understreket Reuven Rivlin.

Russlands president Vladimir Putin inviterte denne måneden Israels president, Reuven Rivlin, til Moskva for samtaler. Noen synes det er litt merkelig, for Israels president skal være hevet over politikken, noe av det samme som kongen i Norge. Men i de utenrikspolitiske relasjonene til Moskva representerer Rivlin en stor grad av enighet blant israelske politikere. Besøket var ansett som så viktig i Israel at Rivlin utsatte et statsbesøk til Australia for å gjennomføre det.

Før han kom fram til Moskva sa han at han skulle snakke med russerne om å styrke båndene (som er ganske sterke) mellom de to landene, utvide samarbeidet [ikke minst militært for å hindre konflikt mellom israelske og russiske styrker i Syria] og sikre at Hizbollah og Iran ikke blir sterkere. En israelsk kommentator understreket at de uttalelsene Putin kommer med ved et slikt besøk (mot terror og for Israels sikkerhet), har verdi i seg selv.

Rivlin sa at verden forstår at IS er en trussel mot verdenssamfunnet. Men de fanatiske shia-muslimene i Iran og andre steder er ikke noen mindre trussel.

Rivlin besøkte et museum med tusener av gamle, hebraiske manuskripter. I begynnelsen av 1900-tallet ble disse manuskriptene kjøpt av jødiske organisasjoner. Men på grunn av første verdenskrig og deretter den kommunistiske revolusjonen ble de værende i Russland. Rivlin bad om at de må bli sendt til Israel.

Kilde: Engelsk dagsrevy på IBA 16. mars 2016.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart