Rivlin advarte i Moskva

– Verden forstår at IS er en trussel mot verdenssamfunnet, men de fanatiske shia-muslimene er ikke noen mindre trussel, understreket Reuven Rivlin.

President Reuven Rivlin besøkte et russisk museum med tusener av gamle hebraiske manuskripter. (Foto: Rivlins Facebook-side)
President Reuven Rivlin besøkte et russisk museum med tusener av gamle hebraiske manuskripter. (Foto: Rivlins Facebook-side)

Russlands president Vladimir Putin inviterte denne måneden Israels president, Reuven Rivlin, til Moskva for samtaler. Noen synes det er litt merkelig, for Israels president skal være hevet over politikken, noe av det samme som kongen i Norge. Men i de utenrikspolitiske relasjonene til Moskva representerer Rivlin en stor grad av enighet blant israelske politikere. Besøket var ansett som så viktig i Israel at Rivlin utsatte et statsbesøk til Australia for å gjennomføre det.

Før han kom fram til Moskva sa han at han skulle snakke med russerne om å styrke båndene (som er ganske sterke) mellom de to landene, utvide samarbeidet [ikke minst militært for å hindre konflikt mellom israelske og russiske styrker i Syria] og sikre at Hizbollah og Iran ikke blir sterkere. En israelsk kommentator understreket at de uttalelsene Putin kommer med ved et slikt besøk (mot terror og for Israels sikkerhet), har verdi i seg selv.

Rivlin sa at verden forstår at IS er en trussel mot verdenssamfunnet. Men de fanatiske shia-muslimene i Iran og andre steder er ikke noen mindre trussel.

Rivlin besøkte et museum med tusener av gamle, hebraiske manuskripter. I begynnelsen av 1900-tallet ble disse manuskriptene kjøpt av jødiske organisasjoner. Men på grunn av første verdenskrig og deretter den kommunistiske revolusjonen ble de værende i Russland. Rivlin bad om at de må bli sendt til Israel.

Kilde: Engelsk dagsrevy på IBA 16. mars 2016.

Forrige artikkelIsrael knytter nye bånd til Afrika
Neste artikkelRusserne trekker styrker tilbake fra Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no