Ambassadører fra NATO-land møtte Netanyahu

De formidlet hilsen fra Jens Stoltenberg (bildet).
Jens Stoltenberg. (Arkivfoto: Statsministerens kontor)
Jens Stoltenberg. (Arkivfoto: Statsministerens kontor)

Tirsdag 14. juni 2016 viste den engelske dagsrevyen på IBA et møte mellom statsminister Netanyahu og en rekke ambassadører fra Nato-land. Vår egen ambassadør, Jon Hanssen-Bauer, var godt synlig. Netanyahu trakk paralleller mellom terror som rammer Israel og terror som rammer andre land. «Tårer kjenner ingen grenser», sa han. Han lovte å hjelpe Nato med å overvinne IS ved å dele etterretning og kunnskap om forsvar mot terror. Den danske ambassadøren, Jesper Vahr, holdt en liten tale hvor han blant annet sa at den vestlige alliansen og Israel står overfor de samme utfordringene.

Han leste deretter opp et budskap fra Natos generalsekretær, vår egen Jens Stoltenberg. Han kalte blant annet Israel en betydelig partner til Nato. Israel har åpnet et offisielt kontor ved Natos hovedkvarter. Vahr leste blant annet: «I dag står våre land overfor større og mer komplekse trusler enn på mange år. Det er rett at de landene som har felles verdier om demokrati, menneskerettigheter og rettssikkerhet arbeider sammen til beste for oss alle. Israel har i mange år vært et aktivt medlem i Natos Middelhavs-dialog, det eneste forumet for sikkerhet hvor Nato-land bringes sammen med Israel og arabiske land.» Han nevnte det israelske kontoret ved Nato, og det vil ta det politiske og praktiske samarbeidet til et høyere nivå. Han leste videre: «Israel og Nato er naturlige partnere, og jeg [Stoltenberg] håper sterkt og ser fram mot et enda tettere forhold i årene som ligger foran oss.»

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise