Ambassadører fra NATO-land møtte Netanyahu

De formidlet hilsen fra Jens Stoltenberg (bildet).

Jens Stoltenberg. (Arkivfoto: Statsministerens kontor)
Jens Stoltenberg. (Arkivfoto: Statsministerens kontor)

Tirsdag 14. juni 2016 viste den engelske dagsrevyen på IBA et møte mellom statsminister Netanyahu og en rekke ambassadører fra Nato-land. Vår egen ambassadør, Jon Hanssen-Bauer, var godt synlig. Netanyahu trakk paralleller mellom terror som rammer Israel og terror som rammer andre land. “Tårer kjenner ingen grenser”, sa han. Han lovte å hjelpe Nato med å overvinne IS ved å dele etterretning og kunnskap om forsvar mot terror. Den danske ambassadøren, Jesper Vahr, holdt en liten tale hvor han blant annet sa at den vestlige alliansen og Israel står overfor de samme utfordringene.

Han leste deretter opp et budskap fra Natos generalsekretær, vår egen Jens Stoltenberg. Han kalte blant annet Israel en betydelig partner til Nato. Israel har åpnet et offisielt kontor ved Natos hovedkvarter. Vahr leste blant annet: “I dag står våre land overfor større og mer komplekse trusler enn på mange år. Det er rett at de landene som har felles verdier om demokrati, menneskerettigheter og rettssikkerhet arbeider sammen til beste for oss alle. Israel har i mange år vært et aktivt medlem i Natos Middelhavs-dialog, det eneste forumet for sikkerhet hvor Nato-land bringes sammen med Israel og arabiske land.” Han nevnte det israelske kontoret ved Nato, og det vil ta det politiske og praktiske samarbeidet til et høyere nivå. Han leste videre: “Israel og Nato er naturlige partnere, og jeg [Stoltenberg] håper sterkt og ser fram mot et enda tettere forhold i årene som ligger foran oss.”

Forrige artikkel– Aldri før har en hær visst så mye om sin fiende
Neste artikkelBrillerevolusjon fra Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no