”Det er svært viktig at land som deler de samme verdiene, står sammen mot hat og terrorisme”

Det sier Jens Stoltenberg om at NATO styrker samarbeidet med Israel.

Israels president Reuven Rivlin møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tirsdag 21. juni 2016. (Foto: NATO)
Israels president Reuven Rivlin møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tirsdag 21. juni 2016. (Foto: NATO)

I mai ble det avgjort at Israels relasjon med NATO oppgraderes ved at Israel får fast kontor ved NATOs hovedkvarter i Brȕssel. Tirsdag var Israels president Reuven Rivlin i Brȕssel der han blant annet møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Ifølge NTB framholdt Stoltenberg at Israel har vært en samarbeidspartner for NATO i 20 år, og at det nå er viktig å ta samarbeidet et skritt videre, ikke minst på grunn av situasjonen i Midtøsten.

– Volden i Nord-Afrika og Midtøsten er en klar trussel mot alle landene våre. Det er svært viktig at land som deler de samme verdiene, står sammen mot hat og terrorisme, sa Stoltenberg da han møtte pressen sammen med Rivlin.

Rivlin uttalte at det nye kontoret vil hjelpe Israel og NATO å styrke samarbeidet og den gode relasjonen, og å dele sine beste arbeidsmåter og informasjon.

– I Midtøsten blåser hatets vinder sterkere enn noen gang, og det som skjer i en region påvirker resten av verden, sa Rivlin ifølge nyhetsbyrået AFP.

Lenge var det Tyrkia som stanset Israel fra å bli fast stasjonert ved NATO-hovedkvarteret, men det anspente forholdet mellom de to landene er nå i ferd med å bli normalisert.

Forrige artikkelIsrael og Tyrkia normaliserer forholdet
Neste artikkelFramtidens jagerfly leveres snart til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/