– Vi er alle israelere

– Islamsk terrorisme har skapt en slags forbrødring mellom Israel og Europa, enten vi liker det eller ikke, skriver Klaus Wivel i et essay i Aftenposten.

Klaus Wivel. (Foto: Kristeligt Dagblads Forlag)
Klaus Wivel. (Foto: Kristeligt Dagblads Forlag)

Den danske journalisten Klaus Wivel er utenrikskorrespondent i Weekendavisen. For mange nordmenn er han mest kjent som forfatteren av boken ”Den siste Nattverd – En reise blant de forfulgte kristne i den arabiske verden”. Han har tidligere holdt flere foredrag i MIFF om bokens tema, som er hvordan kristne blir presset ut av Midtøsten.

Onsdag 20. juli publiserte Aftenposten.no et essay av Wivel, som handler om hvordan Europa er i ferd med å venne seg til en lignende terrortrussel som Israel lenge har måttet leve med.

”Enten vi liker det eller ikke, vil den islamske terrorismen skape en slags forbrødring mellom Israel og Europa”, skriver Wivel.

 

– Kan ikke gå på kompromiss med islamismen

Et av poengene Wivel trekker fram i essayet, er at ingen handlinger fra offerlandenes side må få bli en forklaring som fratar terroristene ansvaret for deres egne ugjerninger.

Mange europeere ”har alltid en forklaring på den terroren som for eksempel Frankrike opplever i disse tider”, skriver han. Forklaringene kan være ”landets flyangrep mot Den islamske staten (IS) i Syria og Irak, den tidligere kolonimaktens brutalitet i Algerie, Charlie Hebdos angivelig islamofobe tegninger, den dårlige behandlingen av innvandrere i forstedene – fortsett listen selv.”

Han konkluderer:

”Det står alltid noen klar til å frata morderne ansvaret for deres ugjerninger.

Akkurat som med den israelske kampen mot palestinsk islamisme, kan den europeiske kampen mot IS i Europa heller ikke avsluttes med et kompromiss. Ideen om et kalifat har intet grunnlag her. Den islamske terrorismen har derfor skapt en slags forbrødring mellom Israel og Europa, enten vi liker det eller ikke. Vi står med en felles fiende.”

 

Les hele det interessante essayet til Klaus Wivel her.

Forrige artikkel– Ikke forenlig med Høyres verdier
Neste artikkelMed Trump i front skifter Republikanerne syn på tostatsløsningen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/