Knivangrep mot jøde i Frankrike

En fransk jødisk mann ble fredag knivstukket i Strasbourg. Gjerningsmannen skal ha ropt ”Allahu akbar” mens han utførte angrepet.

Hasidisk jødisk mann. (Illustrasjonsfoto: Det polske utenriksdepartementet / Flickr.com / CC)
Hasidisk jødisk mann. (Illustrasjonsfoto: Det polske utenriksdepartementet / Flickr.com / CC)

En hasidisk jøde kledd i tradisjonelle religiøse klær, ble angrepet på gaten i Strasbourg fredag morgen, ifølge AFP. Offeret slapp fra angrepet med lettere skader. Angriperen ble arrestert like etterpå.

Ifølge det franske nyhetsnettstedet Journal du Dimanche ropte han ”Allahu akbar” mens han gikk til angrep. Det arabiske muslimske uttrykket betyr ”Allah er større”.

Politiet uttalte umiddelbart etter angrepet at de behandlet saken som et mulig islamistisk og antisemittisk angrep. De har senere opplyst at de oppfatter gjerningsmannen som mentalt syk. Ifølge The Telegraph anser politiet derfor ikke lenger dette angrepet som terrorisme.

I byen, som er sete for både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettsdomstolen, bor omtrent 15.000 jøder.

I flere av de større terroraksjonene som har rammet Frankrike de siste årene, er jøder blitt forsøkt rammet spesifikt. Det har også forekommet at solo-terrorister har rettet angrep mot jøder i Frankrike. I januar i år gikk en 16 år gammel gutt til angrep med machete mot jøder utenfor en synagoge i Marseilles. I november 2015 ble en lærer ved en jødisk skole i den samme byen knivstukket.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise