2010: Deltaker på Gaza-skip, 2017: Mistenkt for forsøk på knivterror i London

Khalid Mohamed Omar Ali (27) arrestert med tre kniver utenfor parlamentet.

Skjermdump fra britiske The Times.
Skjermdump fra britiske The Times.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Torsdag 27. april ble den britiske islamisten Khalid Mohamed Omar Ali (27) arrestert utenfor det britiske parlamentet i London. I sekken sin bar han minst tre kniver, skriver The Times. Omar Ali ble arrestert i kort avstand fra der en politimann ble knivstukket og drept under terrorangrepet i London i mars. Britisk etterretning og politi hadde hatt mannen under overvåkning de siste ukene, skriver The Guardian.

Det er ukjent for MIFF om britiske påtalemyndigheter vil være i stand til å få Omar Ali dømt for planlegging av terror eller tilknytning til en terrororganisasjon. Men allerede i år 2010 arbeidet Omar Ali for de strategiske interessene til en islamistisk terrororganisasjon. Britiske medier melder at han den gang meldte seg på et skip som skulle forsøke å bryte sjøblokaden av Gaza-stripen. Dersom sjøblokaden av Gaza-stripen brytes, vil det sikre fri tilførsel av våpen til den islamistiske terrororganisasjonen Hamas. Og da er det ikke bare kniver i en sekk som kommer inn.

Dessverre er det mange i Norge som deler knivmannens drøm om å se sjøblokaden av Gaza brutt. Mange av dem marsjerer i dag – 1. mai – med krav om å boikotte halvparten av verdens jøder.

Forrige artikkelKrF krever kutt i bistand om ikke palestinsk lønn til terrorister opphører
Neste artikkelRabbiner mener BDS-kampanjen er en mutert versjon av antisemittismen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.