Netanyahu fordømmer terroren i Manchester

– Terrorisme er en global trussel og det er opp til opplyste land å bekjempe den.

Over 20 personer ble drept og nesten 60 skadet i et terrorangrep i Manchester mandag. (Foto: Twitter)
Over 20 personer ble drept og nesten 60 skadet i et terrorangrep i Manchester mandag. (Foto: Twitter)

Den israelske regjeringen har fordømt terrorangrepet i Manchester mandag kveld. Det kostet minst 22 mennesker livet. Flere av de drepte var barn. Det var like etter en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande at en person skal ha sprengt seg selv i luften og tatt mange mennesker med seg i døden. 59 ble skadet.

– Jeg sender våre kondolanser til familiene til de drepte og ønsker alle de sårede god bedring. Terrorisme er en global trussel og det er opp til opplyste land å bekjempe den overalt, sier statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse.

Angrepet i Storbritannia har preget deler av Donald Trumps besøk i Midtøsten tirsdag. Under en pressekonferanse etter møtet med palestinernes president Mahmoud Abbas i Betlehem fordømte Trump terrorangrepet på det sterkeste.

– På vegne av USA vil jeg begynne med å sende bønner og tanker til menneskene i Manchester og Storbritannia. Så mange flotte uskyldige mennesker har blitt drept av en ond taper. Jeg vil ikke kalle slike mennesker for monster, for det ville de likt å bli kalt. Jeg kaller dem for tapere, for det er hva de er, sa Trump på pressekonferansen.

Også andre statslederen har fordømt mandagens terrorangrep.

– Våre tanker og bønner går til menneskene i Manchester som er berørt av eksplosjonen. Vi sørger over de døde og ønsker det beste for dem som er skadet, skriver talsmannen til Tyskland forbundskansler Angela Merkel.

Forrige artikkelHer gjør Donald Trump noe historisk
Neste artikkelTrump til Abbas: Fred kan aldri slå rot i et miljø hvor vold belønnes og hylles
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.