En svekket May danner regjering i Storbritannia

Israel-kritiske Jeremy Corbyn gjorde et bedre valg enn forventet, men får ikke makten.

Den britiske statsministeren Theresa May viser sin støtte til Israel. Hun nekter å godta slutt-teksten fra møtet i Paris. (Foto: Jay Allen/Flickr)
Den britiske statsministeren Theresa May gjorde et langt dårligere valg enn forventet. (Foto: Jay Allen/Flickr)

De konservative vant torsdagens valg i Storbritannia, men gjorde et langt dårligere valg enn forventet. Partiet mistet flertallet i det britiske parlamentet, men har varslet at de vil samarbeide med det nordirske unionistpartiet DUP. Sammen med dem får De konservative flertall til å fortsette i regjering.

Dermed får Theresa May beholde jobben som statsminister i Storbritannia, til tross for at valget blir sett på som et stort nederlag for De konservative. May bestemte i april at det skulle utlyses nyvalg. Målet var å bli sterkere inn mot Brexit-forhandlingene, men endte i stedet opp med å bli svekket. Labour gjorde det bedre enn forventet.

Mens Theresa May har markert seg som en støttespiller av Israel i politikken har hennes motkandidat, den venstreradikale Jeremy Corbyn fra Labour, et heller turbulent forhold til den jødiske staten. Corbyn har blant annet kritisert USA for å støtte Israels rakettskjold og omtalt Hamas og Hizbollah som venner.

Forrige artikkelIsrael-kritiske Jeremy Corbyn kan bli den nye statsministeren i Storbritannia
Neste artikkelValgkomiteens forslag til nytt styre i MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.