En svekket May danner regjering i Storbritannia

Israel-kritiske Jeremy Corbyn gjorde et bedre valg enn forventet, men får ikke makten.
Den britiske statsministeren Theresa May viser sin støtte til Israel. Hun nekter å godta slutt-teksten fra møtet i Paris. (Foto: Jay Allen/Flickr)
Den britiske statsministeren Theresa May gjorde et langt dårligere valg enn forventet. (Foto: Jay Allen/Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

De konservative vant torsdagens valg i Storbritannia, men gjorde et langt dårligere valg enn forventet. Partiet mistet flertallet i det britiske parlamentet, men har varslet at de vil samarbeide med det nordirske unionistpartiet DUP. Sammen med dem får De konservative flertall til å fortsette i regjering.

Dermed får Theresa May beholde jobben som statsminister i Storbritannia, til tross for at valget blir sett på som et stort nederlag for De konservative. May bestemte i april at det skulle utlyses nyvalg. Målet var å bli sterkere inn mot Brexit-forhandlingene, men endte i stedet opp med å bli svekket. Labour gjorde det bedre enn forventet.

Mens Theresa May har markert seg som en støttespiller av Israel i politikken har hennes motkandidat, den venstreradikale Jeremy Corbyn fra Labour, et heller turbulent forhold til den jødiske staten. Corbyn har blant annet kritisert USA for å støtte Israels rakettskjold og omtalt Hamas og Hizbollah som venner.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise