– Islamistisk terror er nazismen i vårt århundre

Knessets president Yuli Edelstein fra fangeleir i Sibir til talerstolen i Russlands parlament.

Knessets president Yuli Edelstein taler til Russlands parlament 28. juni 2017. (Foto: Twitter/ Skjermdump)
Knessets president Yuli Edelstein taler til Russlands parlament 28. juni 2017. (Foto: Twitter/ Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag 28. juni ble Knessets president Yuli Edelstein den første israelske politikeren som talte til det øvre kammeret i det russiske parlamentet. For over tretti år siden var Edelstein i sovjetisk fangenskap for det som den gang var ulovlig zionistisk aktivitet. I 1984 ble han dømt til tre års tvangsarbeid i Sibir for å ha undervist i hebraisk under kommunistregimet.

– Selv ikke i mine beste drømmer kunne jeg tro at jeg kunne nå dette øyeblikket, sa Edelstein til de russiske politikerne. Hans 15 minutters tale ble dels holdt på hebraisk, dels på russisk.

Edelstein tok et kraftig oppgjør med radikal islamisme.

– I det 21. århundre har terror erstattet nazismen som den absolutte ondskap, sa Edelstein, ifølge Times of Israel.

– Jerusalem leder kampen mot terror og vi vil ikke hvile før vi vinner denne krigen og vi oppnår fred, fortsatte han.

Forrige artikkelMIFFs unge talenter i Knesset
Neste artikkelNorsk eksport til Israel fortsetter å stige til himmels
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.