Advarer mot europeiske turistmål

Israelske myndigheter ber israelske borgere om å være årvåkne på ferie i Europa.

Går solen ned for franske og europeiske jøder? (Illustrasjonsfoto: Moyan Brenn, flickr.com)
Israelske myndigheter ber sine innbyggere om å være forsiktig på ferie i Europa. (Illustrasjonsfoto: Moyan Brenn, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelske myndigheter har utstedt et reisevarsel for israelere som har planer om å reise utenlands i løpet av høsten. De kommende ukene er det flere helligdager i Israel, som den jødiske nyttårsfeiringen Rosh Hashana og forsoningsdagen Yom Kippur. Mange vil benytte de ekstra fridagene til en ferie, skriver Jerusalem Post.

Advarselen er basert på trusselbildet som israelsk etterretning mener eksisterer mot israelske og jødiske mål over hele verden. De fleste advarslene gjelder for arabiske og «fiendtlige» land, men det mest bemerkelsesverdige er imidlertid advarsler i forbindelse med å besøke Vest- og Nord-Europa.

I den ferske advarselen er flere land i Vest- og Nord-Europa listet opp som truet av Den islamske statens «overlevelseskrig». Andre land som anses å være truet av terrorgruppen er Tyrkia, Jordan og Egypt.

Myndighetene ber israelske turister om å være årvåkne og oppmerksomme i disse landene, spesielt i områder med store folkemengder, festivaler, sportsbegivenheter, museer, shoppingstrøk, hoteller og steder for tilbedelse.

– Terrororganisasjoner, spesielt Den islamske staten, er svært motivert for å utføre terrorangrep over hele verden, opplyser myndighetene overfor israelske borgere.

I løpet av de siste tolv månedene har Den islamske stat har brukt eksplosiver, kniver, skytevåpen og biler i flere terrorangrep rundt om i Europa.

Forrige artikkelReparasjonsarbeidet er over, nå må det bli enda mer videreutvikling og nysatsning
Neste artikkelNetanyahu håper å regjere i flere år til
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.