Støtten til Israel sterkere enn på lenge

Støtten til boikott stuper blant unge, viser meningsmåling fra Storbritannia.
Benjamin Netanyahu i et tidligere møte med Storbritannias statsminister Theresa May. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Benjamin Netanyahu i et tidligere møte med Storbritannias statsminister Theresa May. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu flyr denne uken til London for å markere hundreårsdagen for Balfour-erklæringen. Han blir ønsket velkommen av positive meningsmålingstall, publisert av den pro-israelske uavhengige tankesmien BICOM. Undersøkelsen blant et representativt utvalg på to tusen voksne briter er gjennomført av selskapet Populus.

21 prosent sier de har varme følelser overfor Israel, det høyeste resultatet siden 2010. 50 prosent sier de har et negativt inntrykk av Israel, og 30 prosent er nøytrale.

45 prosent av unge mellom 18 og 24 år sier de er imot boikott av Israel. Dette er en økning på 17 prosentpoeng de siste to årene. Bare 11 prosent av alle deltakerne sier de støtter boikott av Israel. 48 prosent tar avstand fra boikott «og finner det vanskelig å forstå hvordan andre kan støtte boikott når man tenker på alt annet som foregår i verden».

49 prosent ser på Israel som den viktigste allierte i Midtøsten i kampen mot terror. Bare 18 prosent var uenig.

46 prosent mener det er et uttrykk for antisemittisme å hate Israel og stille spørsmål ved landets rett til å eksistere.

Se resultatene fra meningsmålingen her.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise