Støtten til Israel sterkere enn på lenge

Støtten til boikott stuper blant unge, viser meningsmåling fra Storbritannia.

Benjamin Netanyahu i et tidligere møte med Storbritannias statsminister Theresa May. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Benjamin Netanyahu i et tidligere møte med Storbritannias statsminister Theresa May. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu flyr denne uken til London for å markere hundreårsdagen for Balfour-erklæringen. Han blir ønsket velkommen av positive meningsmålingstall, publisert av den pro-israelske uavhengige tankesmien BICOM. Undersøkelsen blant et representativt utvalg på to tusen voksne briter er gjennomført av selskapet Populus.

21 prosent sier de har varme følelser overfor Israel, det høyeste resultatet siden 2010. 50 prosent sier de har et negativt inntrykk av Israel, og 30 prosent er nøytrale.

45 prosent av unge mellom 18 og 24 år sier de er imot boikott av Israel. Dette er en økning på 17 prosentpoeng de siste to årene. Bare 11 prosent av alle deltakerne sier de støtter boikott av Israel. 48 prosent tar avstand fra boikott “og finner det vanskelig å forstå hvordan andre kan støtte boikott når man tenker på alt annet som foregår i verden”.

49 prosent ser på Israel som den viktigste allierte i Midtøsten i kampen mot terror. Bare 18 prosent var uenig.

46 prosent mener det er et uttrykk for antisemittisme å hate Israel og stille spørsmål ved landets rett til å eksistere.

Se resultatene fra meningsmålingen her.

Forrige artikkelMilitante islamister truer med hevn
Neste artikkelIsrael nøytral til katalansk uavhengighet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.