Topp-politiker i København feirer valgsuksess med å trykke framtid uten Israel til brystet

«Palæstina tæt om hjertet – døgnet rundt.»

Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten. (Foto: Twitter/ Privat)
Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten. (Foto: Twitter/ Privat)

Tirsdag 21. november var det kommune- og regionvalg i Danmark. På morgenkvisten onsdag 22. november kunne Ninna Hedeager Olsen annonsere at hun blir «teknik- og miljøborgmester» i hovedstaden. Hedeager Olsen er listetopp for Enhedslisten, Danmarks mest venstreorienterte parti.

Hvordan valgte hun å illustrere det da hun annonserte valgsuksessen på Twitter? Med et bilde hvor hun sykler i en rød bluse og et halskjede med hele det tidligere mandatområdet Palestina rundt halsen.

Den danske pro-palestinske aktivisten Fathi El-Abed skriver på Facebook at det er et «super flot halskæde (…) som gør at hun har Palæstina tæt om hjertet – døgnet rundt. Hun tør hvor andre vælger at tie!»

Det ser ut som om Hedeager Olsen også bærer tett ved hjertet drømmen om en framtid uten Israel. Ingen av dem som har gitt respons til Hedeager Olsen via Twitter reagerer på hennes signaler mot verdens eneste jødiske stat. Men minst 2 av 28 svar minnet henne på å bruke sykkelhjelm.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Palestinske myndigheter avviser «absolutt og kategorisk» at Israel kan forbli en jødisk stat, og har støtte for dette blant et klart flertall i befolkningen. Palestinerne kjemper for en politikk, og får støtte for det hos sterke krefter i Norge, der verdens eneste jødiske stat forsvinner. Palestinernes venner i Norge klarer ikke å komme med et eneste navn på en palestinsk leder som anerkjenner Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk. Hedeager Olsen klarer nok heller ikke det.

Forrige artikkelPalestinerne bedre enn Israel i fotball
Neste artikkelPalestinerne skal gå til urnene igjen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -