Demonstrantene ropte krigsrop mot jøder

Ikke langt fra der du bor, ropte to hundre demonstranter at de skal skyte jøder.

Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009 holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Khaybar. Det samme slagordet ble ropt i Oslo 22. juli 2017 og i Malmö 8. desember 2017. (Arkivfoto: Odd Østtveit)
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009, holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Khaybar. Det samme slagordet ble ropt i Oslo 22. juli 2017 og i Malmö 8. desember 2017. (Arkivfoto: Odd Østtveit)

Fredag 8. desember ropte om lag to hundre demonstranter hat og trusler om vold mot jøder. Demonstrasjonen fant ikke sted i Gaza eller Ramallah, men i Malmö i Sverige – kun 45 mil fra Norge. Det er mindre enn et halvt år siden vi hørte de samme krigsropene mot jøder i Oslo. Vi hørte og så (bildet over) også massakretruslene i januar 2009.

Sveriges Radio har publisert opptak hvor demonstrantene i Malmö roper «Khaybar, Khaybar, ya yahoud». «Khaybar på 600-tallet var en oase befolket av jøder. I et slag i 625 ble de bekjempet av profeten Mohammads hær, ifølge islamsk tradisjon. 93 jøder skal ha blitt drept under slaget og etter seieren ble jødene tvunget til å skrive under en avtale på betingelse av at de betalte skatter og underkastet seg muslimene. Slagordet brukes i dag hyppig, særlig av islamister,» forklarer den arabisk-kyndige norske journalisten Lars Akerhaug.

For å unngå alle misforståelser om hva krigsropene betyr, fortsatte demonstrantene i Malmö: «Jødene må huske at Muhammeds krigshær kommer tilbake.»

– Vi har utlyst intifada fra Malmö. Vi skal ha vår frihet tilbake, og vi skal skyte jødene, ropte de også.

Politiet i Malmö opplyser til Sveriges Radio at de ikke hadde patruljer på plassen fredag kveld, heller ikke da det ble ropt lignende slagord torsdag. Sveriges Radio melder at en imam kalte jødene for «apers og svins avkom» under en demonstrasjon i Helsingborg i august.

Forrige artikkelHør Conrad Myrland i samtale med Suzanne Aabel
Neste artikkelNorsk studentorganisasjon avviste boikott av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.