Demonstrantene ropte krigsrop mot jøder

Ikke langt fra der du bor, ropte to hundre demonstranter at de skal skyte jøder.
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009 holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Khaybar. Det samme slagordet ble ropt i Oslo 22. juli 2017 og i Malmö 8. desember 2017. (Arkivfoto: Odd Østtveit)
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009, holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Khaybar. Det samme slagordet ble ropt i Oslo 22. juli 2017 og i Malmö 8. desember 2017. (Arkivfoto: Odd Østtveit)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Fredag 8. desember ropte om lag to hundre demonstranter hat og trusler om vold mot jøder. Demonstrasjonen fant ikke sted i Gaza eller Ramallah, men i Malmö i Sverige – kun 45 mil fra Norge. Det er mindre enn et halvt år siden vi hørte de samme krigsropene mot jøder i Oslo. Vi hørte og så (bildet over) også massakretruslene i januar 2009.

Sveriges Radio har publisert opptak hvor demonstrantene i Malmö roper «Khaybar, Khaybar, ya yahoud». «Khaybar på 600-tallet var en oase befolket av jøder. I et slag i 625 ble de bekjempet av profeten Mohammads hær, ifølge islamsk tradisjon. 93 jøder skal ha blitt drept under slaget og etter seieren ble jødene tvunget til å skrive under en avtale på betingelse av at de betalte skatter og underkastet seg muslimene. Slagordet brukes i dag hyppig, særlig av islamister,» forklarer den arabisk-kyndige norske journalisten Lars Akerhaug.

For å unngå alle misforståelser om hva krigsropene betyr, fortsatte demonstrantene i Malmö: «Jødene må huske at Muhammeds krigshær kommer tilbake.»

– Vi har utlyst intifada fra Malmö. Vi skal ha vår frihet tilbake, og vi skal skyte jødene, ropte de også.

Politiet i Malmö opplyser til Sveriges Radio at de ikke hadde patruljer på plassen fredag kveld, heller ikke da det ble ropt lignende slagord torsdag. Sveriges Radio melder at en imam kalte jødene for «apers og svins avkom» under en demonstrasjon i Helsingborg i august.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise