Østerrike gjør som Norge bør gjøre

Regjeringen til verdens yngste statsleder anerkjenner Israel som en jødisk stat.
Østerrikes statsminister Sebastian Kurz. (Foto: Dragan Tatic, flickr)
Østerrikes statsminister Sebastian Kurz ønsker et bedre forhold til Israel. (Foto: Dragan Tatic, flickr)

På side 24 i den politiske plattformen til Østerrikes nye regjering finner du følgende to punkter:

«Forpliktelse til Israel som en jødisk stat med sikte på en tostatsløsning, som gir Israel permanent sikre grenser og en levedyktig palestinsk stat.

Støtte til det internasjonale samfunnets bestrebelser etter en fredsløsning i Midtøsten, med særlig vekt på Israels sikkerhetsinteresser.»

Dette ligner veldig på en av Med Israel for freds forventninger til den norske regjeringen – at Norge må støtte Israel som et nasjonalt hjemland for jøder. Det burde være selvsagt. Palestinerne er nøye med å understreke at deres stat skal være arabisk og muslimsk. Hvis ikke Israel forblir jødisk, vil alt snakk om en tostatsløsning være meningsløst. Norske støttespillere av palestinerne kan ikke navnet på en eneste palestinsk leder som åpent aksepterer at Israel er kommet for å forbli som en jødisk stat. 

Østerrikes nye statsminister Sebastian Kurz er 31 år, og utropt i flere medier som verdens yngste statsleder. Forhåpentligvis markerer hans Israel-politikk bud om hvordan en ny generasjon politiske ledere i Europa vil stå opp for det jødiske folkets rett til suverenitet i sitt historiske hjemland.

I regjeringsplattformen til Østerrike blir andre verdenskrig omtalt som «en av de største tragediene i menneskehetens historie». «Østerrike erkjenner sin del av skyld og ansvar. Vi ønsker spesielt å minnes dem som ble utsatt for forferdelig lidelse og ulykke, og markere en klar avstand til antisemittisme,» skriver Kurz og hans høyreorienterte regjering.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFinn Iunkers ekstremisme
Neste artikkelForsøkte å provosere soldater
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise