Østerrike gjør som Norge bør gjøre

Regjeringen til verdens yngste statsleder anerkjenner Israel som en jødisk stat.

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz. (Foto: Dragan Tatic, flickr)
Østerrikes statsminister Sebastian Kurz ønsker et bedre forhold til Israel. (Foto: Dragan Tatic, flickr)

På side 24 i den politiske plattformen til Østerrikes nye regjering finner du følgende to punkter:

«Forpliktelse til Israel som en jødisk stat med sikte på en tostatsløsning, som gir Israel permanent sikre grenser og en levedyktig palestinsk stat.

Støtte til det internasjonale samfunnets bestrebelser etter en fredsløsning i Midtøsten, med særlig vekt på Israels sikkerhetsinteresser.»

Dette ligner veldig på en av Med Israel for freds forventninger til den norske regjeringen – at Norge må støtte Israel som et nasjonalt hjemland for jøder. Det burde være selvsagt. Palestinerne er nøye med å understreke at deres stat skal være arabisk og muslimsk. Hvis ikke Israel forblir jødisk, vil alt snakk om en tostatsløsning være meningsløst. Norske støttespillere av palestinerne kan ikke navnet på en eneste palestinsk leder som åpent aksepterer at Israel er kommet for å forbli som en jødisk stat. 

Østerrikes nye statsminister Sebastian Kurz er 31 år, og utropt i flere medier som verdens yngste statsleder. Forhåpentligvis markerer hans Israel-politikk bud om hvordan en ny generasjon politiske ledere i Europa vil stå opp for det jødiske folkets rett til suverenitet i sitt historiske hjemland.

I regjeringsplattformen til Østerrike blir andre verdenskrig omtalt som «en av de største tragediene i menneskehetens historie». «Østerrike erkjenner sin del av skyld og ansvar. Vi ønsker spesielt å minnes dem som ble utsatt for forferdelig lidelse og ulykke, og markere en klar avstand til antisemittisme,» skriver Kurz og hans høyreorienterte regjering.

Forrige artikkelFinn Iunkers ekstremisme
Neste artikkelForsøkte å provosere soldater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.