Netanyahu: – Israel har forhindret at fly blir kapret og styrtet i europeiske byer

Benjamin Netanyahu med oppsiktsvekkende informasjon under NATO-møte.

Benjamin Netanyahu møtte NATO-ambassadører i Jerusalem tirsdag 9. januar. (Foto: GPO/Flickr)
Benjamin Netanyahu møtte NATO-ambassadører i Jerusalem tirsdag 9. januar. (Foto: GPO/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Israels statsminister Benjamin Netanyahu antyder at Israel har forhindret kaprede fly fra å kræsje inn i europeiske byer, skriver Times of Israel.

– Vi har gjennom våre etterretningstjenester delt informasjon som har bidratt til å stanse flere titalls store angrep. Mange av dem skulle skje i europeiske land, sa Netanyahu tirsdag til en gruppe utenlandske NATO-diplomater i Jerusalem.

Han ga ikke spesifikke detaljer om hva slags angrep det var snakk om.

– Noen av disse angrepene kunne blitt svært store og av den verste sorten dere har erfart på europeisk jord. Kanskje enda verre, fordi angrepene handler om sivil luftfart. Israel har forhindret det og dermed bidratt til å redde mange europeiske liv, sa Netanyahu med tydelig referanse til flykapringer.

Den oppsiktsvekkende informasjonen kom på et møte med NATO-ambassadører i Israel. Netanyahu fortalte ambassadørene at Israel bidrar til sikkerheten til hvert eneste medlem av den vestlige forsvarsalliansen. Det gjør Israel gjennom å bekjempe radikale islamister som følger både sjia- og sunni-islam.

I tillegg til å forhindre angrep fra IS-terrorister mot europeiske byer, bidrar Israel også til at de ikke får fotfeste i Egypt.

– IS er nedkjempet i Irak og Syria, men forsøker å etablere en alternativ base i Sinai. Israel bidrar på mange ulike måter for å hindre at det skjer. Generelt vil jeg si at Israel er den sterkeste lokale styrken i Midtøsten som kjemper mot radikal islamisme, sa Netanyahu til NATO-ambassadørene.

Den israelske statsministeren mener Israel også hjelper NATO ved å kjempe mot Iran, som utgjør senteret for sjia-muslimsk makt i verden.

– Den jødiske staten vil ikke bare stanse Iran fra å skaffe seg atomvåpen, men er fast bestemt på å forhindre at Iran etablerer militærbaser i Syria. Vi legger handling bak ordene, sa Netanyahu. Han siktet trolig til luftangrepene som Israel har utført mot våpenlager og konvoier i Syria.

Senest natt til tirsdag bombet Israel et våpenlager utenfor Damaskus.

Netanyahu anklaget Iran for å ha planer om å sende 100.000 sjia-krigere til Syria som en del av målet om å dominere og til slutt erobre Midtøsten.

– Dersom Teheran lykkes med sine bestrebelser, vil radikale sjia- og sunnistyrker krige mot hverandre i Syria, noe som vil føre til at millioner av flyktninger vil ankomme europeiske strender, advarte statsministeren.

Hvem forhindrer at det skjer nå? Israel? For øyeblikket er det Israel alene, men jeg vil understreke at det er vår felles interesse, sa Netanyahu til NATO-ambassadørene på den åpne delen av møtet.

Forrige artikkelHamas-topp skjøt seg selv i hodet
Neste artikkelPalestinerne betalte 2,9 milliarder kroner til fanger og deres familier
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.