Synes det er utrygt å gå med kippa

Over halvparten av Europas jøder føler seg utrygge med jødiske symboler.

Mange europeiske jøder føler seg utrygge ved å bære en kippa i det offentlige rom. (Foto: Amanjeev/Flickr)
Mange europeiske jøder føler seg utrygge ved å bære en kippa i det offentlige rom. (Foto: Amanjeev/Flickr)

I en undersøkelse gjennomført av World Zionist Organization svarer 27 prosent av europeiske jøder at de føler seg utrygge. 11 prosent av amerikanske jøder sier det samme, skriver avisen Jerusalem Post.

1316 personer som identifiserer seg som jøder har deltatt i undersøkelsen, som ble gjennomført digitalt. 51 prosent av europeiske jøder svarte at det å bære jødiske symboler som kippa offentlig gjorde at de følte seg utrygge. I Nord-Amerika svarte 22 prosent av jødene at det gjorde dem utrygge.

Nesten hver tredje europeiske jøde svarte at de hadde opplevd eller vært vitne til en antisemittisk hendelse som involverte hærverk, mot 11 prosent av de spurte på verdensbasis.

Undersøkelsen har også avdekket at mange velger å ikke rapportere slike hendelser til politiet. Seks prosent sier de ikke ville varslet om hendelsen på grunn av frykt for sin egen sikkerhet, mens 30 prosent sier de ikke «ønsket å gjøre noen stor sak ut av det». 42 prosent av de spurte svarer at de mangler tillit til at myndighetene vil gjøre noe hvis de anmelder.

Forrige artikkelKapellan i Nidaros Domkirke hyller brudd på FNs barnekonvensjon
Neste artikkelPence: USA flytter ambassade til Jerusalem innen utgangen av 2019
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.