Synes det er utrygt å gå med kippa

Over halvparten av Europas jøder føler seg utrygge med jødiske symboler.
Mange europeiske jøder føler seg utrygge ved å bære en kippa i det offentlige rom. (Foto: Amanjeev/Flickr)
Mange europeiske jøder føler seg utrygge ved å bære en kippa i det offentlige rom. (Foto: Amanjeev/Flickr)

I en undersøkelse gjennomført av World Zionist Organization svarer 27 prosent av europeiske jøder at de føler seg utrygge. 11 prosent av amerikanske jøder sier det samme, skriver avisen Jerusalem Post.

1316 personer som identifiserer seg som jøder har deltatt i undersøkelsen, som ble gjennomført digitalt. 51 prosent av europeiske jøder svarte at det å bære jødiske symboler som kippa offentlig gjorde at de følte seg utrygge. I Nord-Amerika svarte 22 prosent av jødene at det gjorde dem utrygge.

Nesten hver tredje europeiske jøde svarte at de hadde opplevd eller vært vitne til en antisemittisk hendelse som involverte hærverk, mot 11 prosent av de spurte på verdensbasis.

Undersøkelsen har også avdekket at mange velger å ikke rapportere slike hendelser til politiet. Seks prosent sier de ikke ville varslet om hendelsen på grunn av frykt for sin egen sikkerhet, mens 30 prosent sier de ikke «ønsket å gjøre noen stor sak ut av det». 42 prosent av de spurte svarer at de mangler tillit til at myndighetene vil gjøre noe hvis de anmelder.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise