Flertall i Danmarks Folketing: Steng de palestinske flyktningleirene

– Menneskelig degradering å holde folk fast i en flyktningstatus i så mange år, sier Nick Hækkerup fra Socialdemokratiet.

Skjermdump fra b.dk 22. januar 2018.
Skjermdump fra b.dk 22. januar 2018.

Den danske avisen Berlingske meldte mandag 22. januar:

«FNs omfattende program til støtte for nesten fem millioner palestinske flyktninger i Midtøsten bør nedlegges. Det mener fire av Folketingets partier – V, S, K og DF – som til sammen utgjør et komfortabelt flertall.»

Socialdemokratiet (46), Dansk Folkeparti (37) og Venstre (34) er de tre største partiene i Folketinget. Det Konservative Folkeparti er et av de mindre partiene med seks representanter.

– UNRWA bør avvikles, og så bør palestinerne, som virkelig har behov [for hjelp] som flyktninger, få hjelp av FNs høykommisær for flyktninger UNHCR, sier Naser Khader (K). Han begrunnet sitt standspunkt i en kronikk i Berlingske Tidende 22. januar.

Khaders kritikk av UNRWA og hvordan etterkommere av palestinske 1948-flyktninger blir brukt som et politisk våpen mot Israel finner støtte i flere partier.

Nick Hækkerup, utenrikspolitiske talsmann for Socialdemokratiet, mener «det er en menneskelig degradering å fastholde folk i en flyktningstatus i så mange år».

– Det er ikke holdbart at flyktningene «blir brukt i et politisk spill», mener Michael Aastrup Jensen, utenrikspolitisk talsmann for Venstre.

– De kommer jo ikke tilbake neste år eller innen for overskuelig framtid. Kanskje aldri, og derfor skal vi finne en løsning for flyktningene utenfor leirene og på hvem som har reelt behov. På den måte tar Naser Khader opp noe riktig, sier Aastrup Jensen.

Dansk Folkeparti erklærer seg helt enig med Khader.

– Palestinerne får mat, medisin, utdannelse med mer av UNRWA i leirene. Slik har det vært i seks, syv tiår, og derfor har de ingen tilskyndelse til å komme ut og leve et normalt liv. Forestill deg at vi i Danmark hadde hatt en 70 år gammel flyktningleir, hvor det år etter år kom flere og flere til på grunn av nye generasjoner. Hadde det ikke kommet sterke protester og en kritikk av at dette er umenneskelig fra humanitære organisasjoner, sier Søren Espersen, utenrikspolitisk talsmann for Dansk Folkeparti.

Danmarks bistandsminister Ulla Tørnæs (V) er også enig «langt på vei».

– Det fungerer på ingen måte optimalt med UNRWA, sier hun. Samtidig som hun tar til orde for reformer, advarer hun mot å skru av pengekranen over natten.

Forrige artikkel– USA vil aldri la Iran få atombomben
Neste artikkelSe hvor MIFF har vokst netto 1456 medlemmer siste år
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.