1500 finner viste sin støtte til Israel

Ønsker at Finland skal endre sin holdning til Israel og anerkjenne Jerusalem.
Finske Israel-venner samlet seg utenfor det finske parlamentet for å vise sin støtte til Israel. (Foto: Facebook)
Finske Israel-venner samlet seg utenfor det finske parlamentet for å vise sin støtte til Israel. (Foto: Skjermdump Facebook)

Til tross for ruskevær og vanskelig framkommelighet samlet 1500 finske Israel-venner seg tidligere i uken i den finske hovedstaden Helsinki for vise sin støtte til Israel. De 1500 Israel-vennene marsjerte gjennom sentrum av hovedstaden og ned til det finske parlamentet, skriver avisen Världen idag.

– Da vi samlet oss var det noen som skrek noe om frihet for palestinerne, men ellers var det fin stemning og det gikk rolig for seg, sier Ethel Salutskij.

Hun var en av arrangørene bak støttemarkeringen i den finske hovedstaden. Målet var å vise finske politikere at Israel har stor støtte blant mange finner.

– Jeg håper at demonstrasjonen skal påvirke politikernes holding til Israel. Det er en slags holding i Finland av at Israel ikke eksisterer. Det er den holdningen man har gitt til dagens ungdom, sier hun til den kristne avisen.

Det var 15 forskjellige Israel-foreninger som deltok i den halvannen timer lange støttemarkeringen. Et opprop med 3000 underskrifter om at finske politikere skal anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, ble overlevert til Peter Östman, leder av Israels-venner i det finske parlamentet.

– Jeg skal gi denne listen til utenriksministeren eller statsministeren, sier Östman, som håper støttemarkeringen vil påvirke hans kollegaer.

– På en eller annen måte må det påvirke dem. Noen må være en motvekt i denne debatten. Hvis debatten blir for ensidig, eller ikke bygges på fakta, så skapes det et feilaktig bilde for den store allmennheten. Og det gjenspeiler seg i den daglige politikken, sier han.

Den finske politikeren er bekymret over at det er mye politisk korrekthet i debatten rundt den israelsk-palestinske konflikt og et løst forhold til fakta.

– Det er ofte et stort problem i de nordiske regjeringene at det er meningene til allmenheten som styrer de politiske avgjørelsene, sier han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise