Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jødiske ledere til Arbeiderpartiets leder: Nok er nok

Partileder Jeremy Corbyn fra britiske Labour Party. (Foto: Wikimedia Commons)
Partileder Jeremy Corbyn fra britiske Labour Party. (Foto: Wikimedia Commons)
- Vi har fått nok av å høre at Jeremy Corbyn «er imot antisemittisme», mens mainstream-flertallet av britiske jøder, og deres bekymringer, blir ignorert av ham og de han leder.

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Board of Deputies of British Jews and Jewish Leadership Council har mobilisert til protestaksjon mot antisemittismen i det britiske Arbeiderpartiet. I et åpent brev tar de jødiske lederne et kraftig oppgjør med Labour-leder Jeremy Corbyn.

– Corbyn kommer med tomme uttalelser om å være imot antisemittisme, men gjør ingenting for å forstå den eller gjøre noe mot den. Vi har konkludert at han ikke seriøst kan forholde seg til antisemittisme, fordi han er så låst ideologisk i et ytterliggående venstreorientert verdensbilde som er instinktivt fiendtlig til hovedstrømmen i de jødiske samfunnene, skriver de jødiske lederne.

«Når jøder klager på et klart antisemittisk veggmaleri i Tower Hamlets, velger Corbyn selvfølgelig å støtte kunstneren. Hizbollah begår terrordrap på jøder, men Corbyn kaller dem venner og deltar på pro-Hizbollah demonstrasjoner i London. Det samme gjelder for Hamas. Raed Salah sier jøder dreper kristne barn for å drikke deres blod. Corbyn går imot utvisning og inviterer ham til teselskap i Underhuset. Dette er ikke de eneste tilfeller. Han er gjentatte ganger blitt funnet ved siden av folk med klart antisemittiske syn, men hevder at han aldri har hørt eller lest dem.»

Brevet er uten sidestykke, kommenterer Anshel Pfeffer i Ha’aretz. «Det jødiske samfunnet i et moderne vestlige demokrati anklager en av landets største mainstream politiske partier og dets leder, som kan bli landets neste statsminister, for å tolerere og åpne for antisemittisme. Enda mer oppsiktsvekkende er det at det skjer i Storbritannia, hvor lederne i det jødiske establishment er kjent for å være forsiktige og har som vane å holde seg borte fra det minste spor av konflikt,» skriver Pfeffer.

Flere av Arbeiderpartiets politikere er også opprørt over eksempler som er avdekket blant Corbyns venner og politiske alliansepartnere. Derfor kommer flere av dem til å delta i protestaksjonen mandag kveld.

– Corbyn er ute av stand til å forstå at mange av hans venner på den radikale venstresiden har fobi mot jøder, skriver Pfeffer, som tidligere har vært korrespondent i London.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart