Jødiske ledere til Arbeiderpartiets leder: Nok er nok

– Vi har fått nok av å høre at Jeremy Corbyn «er imot antisemittisme», mens mainstream-flertallet av britiske jøder, og deres bekymringer, blir ignorert av ham og de han leder.

Partileder Jeremy Corbyn fra britiske Labour Party. (Foto: Wikimedia Commons)
Partileder Jeremy Corbyn fra britiske Labour Party. (Foto: Wikimedia Commons)

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Board of Deputies of British Jews and Jewish Leadership Council har mobilisert til protestaksjon mot antisemittismen i det britiske Arbeiderpartiet. I et åpent brev tar de jødiske lederne et kraftig oppgjør med Labour-leder Jeremy Corbyn.

– Corbyn kommer med tomme uttalelser om å være imot antisemittisme, men gjør ingenting for å forstå den eller gjøre noe mot den. Vi har konkludert at han ikke seriøst kan forholde seg til antisemittisme, fordi han er så låst ideologisk i et ytterliggående venstreorientert verdensbilde som er instinktivt fiendtlig til hovedstrømmen i de jødiske samfunnene, skriver de jødiske lederne.

«Når jøder klager på et klart antisemittisk veggmaleri i Tower Hamlets, velger Corbyn selvfølgelig å støtte kunstneren. Hizbollah begår terrordrap på jøder, men Corbyn kaller dem venner og deltar på pro-Hizbollah demonstrasjoner i London. Det samme gjelder for Hamas. Raed Salah sier jøder dreper kristne barn for å drikke deres blod. Corbyn går imot utvisning og inviterer ham til teselskap i Underhuset. Dette er ikke de eneste tilfeller. Han er gjentatte ganger blitt funnet ved siden av folk med klart antisemittiske syn, men hevder at han aldri har hørt eller lest dem.»

Brevet er uten sidestykke, kommenterer Anshel Pfeffer i Ha’aretz. «Det jødiske samfunnet i et moderne vestlige demokrati anklager en av landets største mainstream politiske partier og dets leder, som kan bli landets neste statsminister, for å tolerere og åpne for antisemittisme. Enda mer oppsiktsvekkende er det at det skjer i Storbritannia, hvor lederne i det jødiske establishment er kjent for å være forsiktige og har som vane å holde seg borte fra det minste spor av konflikt,» skriver Pfeffer.

Flere av Arbeiderpartiets politikere er også opprørt over eksempler som er avdekket blant Corbyns venner og politiske alliansepartnere. Derfor kommer flere av dem til å delta i protestaksjonen mandag kveld.

– Corbyn er ute av stand til å forstå at mange av hans venner på den radikale venstresiden har fobi mot jøder, skriver Pfeffer, som tidligere har vært korrespondent i London.

Forrige artikkelIran skal angivelig bygge militære anlegg tett på russiske posisjoner
Neste artikkelVæpnede palestinere infiltrerte Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -