Israel krever at EU stanser støtte til Norsk Folkehjelp

– Støtten til Norsk Folkehjelp bryter med EUs politikk som går imot boikott av Israel, påpeker strategidepartementet.

Generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp. (Foto: Eirik Sundt, Norsk Folkehjelp, flickr)
Generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp. (Foto: Eirik Sundt, Norsk Folkehjelp, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Federica Mogherini, EUs utenrikssjef, har tatt tydelig avstand fra boikott av Israel og BDS. Likevel gir EU stor økonomisk støtte til organisasjoner som arbeider for boikott, viser en rapport som Israels strategidepartement publiserte i slutten av mai.

Norsk Folkehjelp blir nevnt som det første eksempelet på organisasjoner som arbeider imot EUs politikk, men likevel mottar store overføringer fra EU. Ifølge Norsk Folkehjelps årsrapport for 2016 mottok organisasjonen 17 millioner kroner fra EU. EU-kommisjonen er også oppført som en av bidragsyterne på Norsk Folkehjelps nettside.

I april 2018 ble det kjent at Norsk Folkehjelp må tilbakebetale 16 millioner kroner til amerikanske myndigheter for sin støtte til palestinske terrororganisasjoner og Iran.

– Israel ber på det sterkeste EU om å gjennomføre avvisning av boikott i praksis. EU må straks stanse finansiering av organisasjoner som fremmer anti-israelske boikotter og delegitimering, skriver strategidepartementet i sin rapport.

 

Mer om Norsk Folkehjelp

Allerede i 2014 skrev MIFF om Norsk Folkehjelps partner som har tette bånd til terrororganisasjonen PFLP. Kanskje de kunne spart 16 millioner kroner på å la seg advare av MIFF? Senest i april 2017 åpnet Norsk Folkehjelp dører i Norge for en palestiner med tilknytning til terror.

Norsk Folkehjelp har ikke bare gitt «kurs i demokrati» til unge medlemmer av Hamas, PFLP og DFLP, de deler også deres politiske mål for Israel: Jødene mister sin stat og kommer tilbake som minoritet over hele verden. «Retten til å vende tilbake er hellig. Den er ikke åpen for forhandligner eller kompromiss,» skriver Norsk Folkehjelp i et arabisk-språklig magasin. De har også vist fram «kunst» hvor Israel er utradert.

Norsk Folkehjelps dobbeltmoral bidrar til å videreføre konflikten i nye generasjoner: I Norge driver Norsk Folkehjelp arbeid for å integrere flyktninger. På Gaza-stripen arbeider den samme organisasjonen intenst for at flyktninger der ikke skal bli integrert.

Forrige artikkelNorsk bistandsmottaker og Kirkens Nødhjelps partnerorganisasjon hadde terrorleder som prosjektkoordinator
Neste artikkelIsrael fraktet tonnevis med nødhjelp til syrere i en ny «God Nabo»-operasjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.