Britiske jøder: – En Corbyn-regjering vil være eksistensiell trussel til jødisk liv

Lederartikkel uten sidestykke i Storbritannias tre mest innflytelsesrike jødiske aviser.
Faksmile av lederartikkelen på forsiden til Jewish Chronicle.
Faksmile av lederartikkelen på forsiden til Jewish Chronicle.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

25. juli publiserte Jewish News, Jewish Chronicle og Jewish Telegraph en lederartikkel uten sidestykke i Storbritannias historie. Uten sidestykke fordi det er første gang de tre innflytelsesrike jødiske avisene har felles lederartikkel på sin forside og fordi den peker på en potensiell britisk regjering som «en eksistensiell trussel mot jødisk liv i dette landet».

– Arbeiderpartiet var inntil nylig det naturlige hjemmet til britiske jøder, men partiets verdier og integritet er blitt undergravd av «Corbynitisk» forakt for jødene og Israel, skriver avisene.

– Stanken og skammen av antisemittisme har spredt seg gjennom opposisjonen siden Jeremy Corbyn ble leder [av Arbeiderpartiet] i 2015, fortsetter lederartikkelen.

Den siste dråpen som fikk avisredaktørene til å reagere så sterkt var Arbeiderpartiets valg av offisiell definisjon på antisemittisme. Arbeiderpartiet har tatt utgangspunkt i arbeidsdefinisjonen på antisemittisme fra International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), men har slettet og endret fire viktige eksempler på antisemittisme relatert til Israel.  Arbeiderpartiet har også endret ordlyden for flere eksempler, og sier at de er eksempler på antisemittisme «bare dersom det er bevis på antisemittisk hensikt».

– Arbeiderpartiet gjør en forskjell på rasistisk antisemittisme som rammer jøder (uakseptabelt) og politisk antisemittisme som rammer Israel (akseptert), skriver de britiske avisene. Og de forklarer grunnen? Hadde Arbeiderpartiet vedtatt hele IHRAs definisjon, ville partiet måtte utvise hundrevis, hvis ikke tusenvis, av medlemmer for antisemittisme.

De jødiske avisene i Storbritannia mener Arbeiderpartiet har et valg: Vedta IHRA-definisjonen i sin helhet, eller bli ansett av alle skikkelige folk som et institusjonalisert rasistisk og antisemittisk parti.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise