Britiske jøder: – En Corbyn-regjering vil være eksistensiell trussel til jødisk liv

Lederartikkel uten sidestykke i Storbritannias tre mest innflytelsesrike jødiske aviser.

Faksmile av lederartikkelen på forsiden til Jewish Chronicle.
Faksmile av lederartikkelen på forsiden til Jewish Chronicle.

25. juli publiserte Jewish News, Jewish Chronicle og Jewish Telegraph en lederartikkel uten sidestykke i Storbritannias historie. Uten sidestykke fordi det er første gang de tre innflytelsesrike jødiske avisene har felles lederartikkel på sin forside og fordi den peker på en potensiell britisk regjering som «en eksistensiell trussel mot jødisk liv i dette landet».

– Arbeiderpartiet var inntil nylig det naturlige hjemmet til britiske jøder, men partiets verdier og integritet er blitt undergravd av «Corbynitisk» forakt for jødene og Israel, skriver avisene.

– Stanken og skammen av antisemittisme har spredt seg gjennom opposisjonen siden Jeremy Corbyn ble leder [av Arbeiderpartiet] i 2015, fortsetter lederartikkelen.

Den siste dråpen som fikk avisredaktørene til å reagere så sterkt var Arbeiderpartiets valg av offisiell definisjon på antisemittisme. Arbeiderpartiet har tatt utgangspunkt i arbeidsdefinisjonen på antisemittisme fra International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), men har slettet og endret fire viktige eksempler på antisemittisme relatert til Israel.  Arbeiderpartiet har også endret ordlyden for flere eksempler, og sier at de er eksempler på antisemittisme «bare dersom det er bevis på antisemittisk hensikt».

– Arbeiderpartiet gjør en forskjell på rasistisk antisemittisme som rammer jøder (uakseptabelt) og politisk antisemittisme som rammer Israel (akseptert), skriver de britiske avisene. Og de forklarer grunnen? Hadde Arbeiderpartiet vedtatt hele IHRAs definisjon, ville partiet måtte utvise hundrevis, hvis ikke tusenvis, av medlemmer for antisemittisme.

De jødiske avisene i Storbritannia mener Arbeiderpartiet har et valg: Vedta IHRA-definisjonen i sin helhet, eller bli ansett av alle skikkelige folk som et institusjonalisert rasistisk og antisemittisk parti.

Forrige artikkelVil israelsk tilbaketrekning på Vestbredden skape mer stabilitet?
Neste artikkelJerusalem møter Trumps tilbud om Iran-samtaler med stillhet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.