Israelsk antiterror-metode redder liv i Europa

Terrorist ble stoppet på sekunder takket være metode utviklet i Israel.

Takket være en israelsk antiterror-metode ble et angrep stanset på få sekunder. (Foto: Faksimile Aftenposten)
Takket være en israelsk antiterror-metode ble et angrep stanset på få sekunder. (Foto: Faksimile Aftenposten)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

I slutten av august gikk en terrorist til angrep med kniv på sentralstasjonen i Amsterdam. En 19 år gammel afghansk mann trakk plutselig en kniv opp av lommen og knivstakk en amerikansk turist i ryggen. Idet terroristen angriper et nytt offer blir han skutt i låret av politiet. Det tar bare ni sekunder fra angrepet starter til det er over. Ingen ble drept, skriver Aftenposten.

Hvordan ble angrepet stanset så fort? Det var takket være en israelsk anti-terror metode, kjent som «forutsigende profilering». Observatører ser etter reisende som ikke passer inn i det vanlige mønsteret og som oppfører seg unormalt.

For eksempel vil det å vandre formålsløst rundt bli regnet som unormalt. Et annet tegn kan være at en som venter på toget ikke bryr seg om å se på avgangstavler. Mistenkelige personer blir oppsøkt av minst to politibetjenter.

Den afghanske terroristen, som er identifisert som Jawed S, hadde en oppførsel som observatørene reagerte på. Mens politiet diskuterte hvordan de skulle tilnærme seg mannen, begynte han å knivstikke. Politiet var bare 20 meter unna og klarte dermed å stanse terrorangrepet på få sekunder.

– Det var to offer i knivstikkingen, og det er veldig alvorlig. Men tallet ble holdt så lavt som mulig. På ni sekunder var det over og politibetjentene reddet liv, sier Pieter-Jaap Aalbersberg, politimester i Amsterdam.

At europeiske land lærer av israelske sikkerhetstiltak redder liv i Europa

Forrige artikkelNorske artister med skjærende falske toner på internasjonal scene
Neste artikkelErna ønsket Shana tova!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -