Israelsk antiterror-metode redder liv i Europa

Terrorist ble stoppet på sekunder takket være metode utviklet i Israel.
Takket være en israelsk antiterror-metode ble et angrep stanset på få sekunder. (Foto: Faksimile Aftenposten)
Takket være en israelsk antiterror-metode ble et angrep stanset på få sekunder. (Foto: Faksimile Aftenposten)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I slutten av august gikk en terrorist til angrep med kniv på sentralstasjonen i Amsterdam. En 19 år gammel afghansk mann trakk plutselig en kniv opp av lommen og knivstakk en amerikansk turist i ryggen. Idet terroristen angriper et nytt offer blir han skutt i låret av politiet. Det tar bare ni sekunder fra angrepet starter til det er over. Ingen ble drept, skriver Aftenposten.

Hvordan ble angrepet stanset så fort? Det var takket være en israelsk anti-terror metode, kjent som «forutsigende profilering». Observatører ser etter reisende som ikke passer inn i det vanlige mønsteret og som oppfører seg unormalt.

For eksempel vil det å vandre formålsløst rundt bli regnet som unormalt. Et annet tegn kan være at en som venter på toget ikke bryr seg om å se på avgangstavler. Mistenkelige personer blir oppsøkt av minst to politibetjenter.

Den afghanske terroristen, som er identifisert som Jawed S, hadde en oppførsel som observatørene reagerte på. Mens politiet diskuterte hvordan de skulle tilnærme seg mannen, begynte han å knivstikke. Politiet var bare 20 meter unna og klarte dermed å stanse terrorangrepet på få sekunder.

– Det var to offer i knivstikkingen, og det er veldig alvorlig. Men tallet ble holdt så lavt som mulig. På ni sekunder var det over og politibetjentene reddet liv, sier Pieter-Jaap Aalbersberg, politimester i Amsterdam.

At europeiske land lærer av israelske sikkerhetstiltak redder liv i Europa

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise