EU-komité vil holde igjen 140 millioner kroner i bistand til palestinerne på grunn av hatopplæring i skolene

Reagerer på at palestinske skolebøker glorifiserer vold og martyrer.
Ansatte på UNRWA-skoler forgifter skolebarna med hat, ifølge en fersk rapport til UN Watch. (Illustrasjonsfoto: Ridvan Yumlu-Schiessl/Flickr)
EU kan komme til å kutte i støtten til palestinsk utdanning. (Illustrasjonsfoto: Ridvan Yumlu-Schiessl/Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En komité i Europaparlamentet vil fryse 140 millioner kroner av bistanden til palestinske selvstyremyndigheter i neste års budsjett på grunn av opplæring til hat i skolebøkene. Forslaget skal stemmes over i EU i slutten av oktober.

Hvis budsjettet blir vedtatt vil EU holde tilbake pengene fram til palestinske myndigheter forplikter seg til å reformere skolebøkene og opplæringen.

De 140 millionene tilsvarer fem prosent av den totale bistanden EU gir til palestinerne. EU er den største økonomiske støttespilleren til de palestinske selvstyremyndighetene og en stor bidragsyter til det palestinske utdanningssystemet, skriver nettavisen Times of Israel.

The Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education, eller IMPACT-se som det forkortes, har i en rapport avslørt hvordan palestinske skolebøker for 1. til 12. klasse oppmuntrer barn til å ofre sine liv i religionens navn. «Martyrer» og voldelig motstand hylles.

– Dette er klare bevis på en strategi om å radikalisere unge palestinere, utviklet og implementert av det palestinske utdanningsdepartementet, sa Marcus Sheff, direktør i IMACT-se, da rapporten ble publisert.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise