Vil gjøre Sverige til Europas mest Israel-vennlige land i løpet av få år

Vänskapsförbundet Sverige-Israel har doblet medlemsmassen.
Stefan Dozzi og Anders Engström fra Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum 2018. (Foto: Bjarte Bjellås)
Stefan Dozzi og Anders Engström fra Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum 2018. (Foto: Bjarte Bjellås)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den svenske Israel-foreningen Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum på Scandic Stavanger Airport søndag 14. oktober. Foreningen har som mål å gjøre Sverige til Europas mest Israel-vennlige land.

– Det er ikke noe vi lykkes med i løpet av en uke, men på lang sikt så tror vi at dette er noe vi kan få til. Vi håper å klare det innen fem til seks år, fortalte generalsekretær Stefan Dozzi og informasjonssjef Anders Engström.

Foreningen har vind i seilene. Siden i fjor har medlemsmassen doblet seg.

– I 2017 var vi 1650 medlemmer. Nå er vi oppe i 3200. Vi er på rett vei. Om noen år er vi forhåpentligvis på høyde med MIFF, forklarte de.

Vänskapsförbundet Sverige-Israel deltok i sommer for første gang på den politiske festivalen Almedalsveckan på Gotland. Der ble de angrepet av medlemmer fra den nazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen».

– Det var en fryktelig opplevelse. Våre venner ble kastet i bakken og noen forsøkte å banke meg opp. Nå må vi tenke på sikkerhet. Derfor har vi kjøpt inn pepperspray og vester. Det er fryktelig, men noe vi må gjøre.

Hele foredraget til Vänskapsförbundet kan dere se i opptak her:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise