Vil gjøre Sverige til Europas mest Israel-vennlige land i løpet av få år

Vänskapsförbundet Sverige-Israel har doblet medlemsmassen.

Stefan Dozzi og Anders Engström fra Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum 2018. (Foto: Bjarte Bjellås)
Stefan Dozzi og Anders Engström fra Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum 2018. (Foto: Bjarte Bjellås)

Den svenske Israel-foreningen Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum på Scandic Stavanger Airport søndag 14. oktober. Foreningen har som mål å gjøre Sverige til Europas mest Israel-vennlige land.

– Det er ikke noe vi lykkes med i løpet av en uke, men på lang sikt så tror vi at dette er noe vi kan få til. Vi håper å klare det innen fem til seks år, fortalte generalsekretær Stefan Dozzi og informasjonssjef Anders Engström.

Foreningen har vind i seilene. Siden i fjor har medlemsmassen doblet seg.

– I 2017 var vi 1650 medlemmer. Nå er vi oppe i 3200. Vi er på rett vei. Om noen år er vi forhåpentligvis på høyde med MIFF, forklarte de.

Vänskapsförbundet Sverige-Israel deltok i sommer for første gang på den politiske festivalen Almedalsveckan på Gotland. Der ble de angrepet av medlemmer fra den nazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen».

– Det var en fryktelig opplevelse. Våre venner ble kastet i bakken og noen forsøkte å banke meg opp. Nå må vi tenke på sikkerhet. Derfor har vi kjøpt inn pepperspray og vester. Det er fryktelig, men noe vi må gjøre.

Hele foredraget til Vänskapsförbundet kan dere se i opptak her:

Forrige artikkel– Israel er nødhavnen til min familie
Neste artikkel– Hvis Hamas har noe fornuft, stanser de angrepene nå
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.