Vil gjøre Sverige til Europas mest Israel-vennlige land i løpet av få år

Vänskapsförbundet Sverige-Israel har doblet medlemsmassen.
Stefan Dozzi og Anders Engström fra Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum 2018. (Foto: Bjarte Bjellås)
Stefan Dozzi og Anders Engström fra Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum 2018. (Foto: Bjarte Bjellås)

Den svenske Israel-foreningen Vänskapsförbundet Sverige-Israel besøkte MIFF Forum på Scandic Stavanger Airport søndag 14. oktober. Foreningen har som mål å gjøre Sverige til Europas mest Israel-vennlige land.

– Det er ikke noe vi lykkes med i løpet av en uke, men på lang sikt så tror vi at dette er noe vi kan få til. Vi håper å klare det innen fem til seks år, fortalte generalsekretær Stefan Dozzi og informasjonssjef Anders Engström.

Foreningen har vind i seilene. Siden i fjor har medlemsmassen doblet seg.

– I 2017 var vi 1650 medlemmer. Nå er vi oppe i 3200. Vi er på rett vei. Om noen år er vi forhåpentligvis på høyde med MIFF, forklarte de.

Vänskapsförbundet Sverige-Israel deltok i sommer for første gang på den politiske festivalen Almedalsveckan på Gotland. Der ble de angrepet av medlemmer fra den nazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen».

– Det var en fryktelig opplevelse. Våre venner ble kastet i bakken og noen forsøkte å banke meg opp. Nå må vi tenke på sikkerhet. Derfor har vi kjøpt inn pepperspray og vester. Det er fryktelig, men noe vi må gjøre.

Hele foredraget til Vänskapsförbundet kan dere se i opptak her:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise