Israelske droner skal sikre Europa

Droner fra Elbit skal «overvåke migranter, forurensning og annet for EUs kystvaktorgan EMSA», melder ABC Nyheter.

Hermes 900. (Foto: Elbit)
Hermes 900. (Foto: Elbit)

– Det israelske selskapet Elbit har blitt underkontraktør for å overvåke migranter, forurensning og annet for EUs kystvaktorgan EMSA, som Norge deltar i, meldte ABC Nyheter 18. november.

Allerede 1. november meldte Elbit i en pressemelding at de har vunnet kontraktanbudet om en rammeavtale på å gjøre kystvaktpatruljering med Hermes 900 droner for EMSA. Elbit blir underleverandør til det portugisiske selskapet CEiiA. Verdien for Elbit kan bli opp mot 570 millioner kroner over to år.

EMSA har støttefunksjoner for Europakommisjonen og medlemsstatenes nasjonale sjøfartsadministrasjoner, ifølge Wikipedia. Leendert Bal, direktør for operasjoner i EMSA, sier til ABC Nyheter at de israelske dronene vil «kunne settes inn til ethvert patruljeringsformål som kyststatene trenger». Overvåkning av forurensning, utslipp, illegal fisking, smugling og illegal immigrasjon og søk- og redningsoppdrag nevnes på EMSAs nettside som eksempler på dronetjenesten.

Norge deltar også i EMSA gjennom EØS-samarbeidet, og er representert i styret ved Olav Akselsen.

Forrige artikkelNy demonisering av Israel rettet mot norske skolebarn
Neste artikkelForet med fake news fra Stavanger Aftenblad vil Janna Jihad saksøke MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -