– De som ønsker fred må støtte Israel

Den italienske visestatsministeren Matteo Salvini kritiserer EUs Israel-holdning.

Den regjerende italienske visestatsministeren Matteo Salvini mener EU er ubalansert i sin kritikk av Israel. (Foto: Twitter)
Den regjerende italienske visestatsministeren Matteo Salvini mener EU er ubalansert i sin kritikk av Israel. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den Europeiske union har behandlet Israel urettferdig, sier den italienske regjerende visestatsministeren Matteo Salvini, som er på besøk i Israel.

– EU har i de siste årene vært helt ubalansert og har kritisert og sanksjonert Israel uansett hva de har gjort, sa Salvini på en pressekonferanse tirsdag.

Salvini, som leder det italienske høyrepartiet La Liga, ankom Israel tirsdag for et to-dagers besøk. I løpet av disse to dagene skal han blant annet besøke Vestmuren, Holocaust-minnesmerket Yad Vashem og møte israelske politikere. I et møte med Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan ble anti-israelske avgjørelser i FN og EU diskutert, skriver Times of Israel.

– Alle som ønsker fred må støtte Israel, sa Salvini til journalister, etter at han hadde vært på omvisning ved Israels nordlige grense. Der hadde han fått se IDFs pågående operasjon med å ødelegge Hizbollahs terrortunneler.

Forholdet mellom Israel og EU har lenge vært anspent, blant annet på grunn av Brussels store motvilje mot israelske bosetninger og på grunn av EUs støtte til atomavtalen med Iran. En avtale Israel har vært svært kritisk til.

Mange ser på Salvini som en omstridt politiker på grunn av hans harde linje i innvandringspolitikken. Derfor er ikke alle like begeistret for besøket. Den israelske presidenten Reuven Rivlin skal ha takket nei til et møte med den italienske politikeren på grunn av «planleggingsproblemer».

Den israelske journalisten Ben-Dror Yemini mener de som kritiserer israelske ledere for å møte Salvini er hyklere, når de samme personene ikke kritiserer vestlige ledere for å møte Irans ayatollaher eller venstreekstreme ledere.

Han har skrevet et innlegg om temaet i avisen Yedioth Ahronoth.

Forrige artikkel– Etter israelsk tilbaketrekning ble Betlehem tømt for kristne og fylt med terror
Neste artikkelRockestjerne: – Det er feigt og skammelig å boikotte Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.