Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– De som ønsker fred må støtte Israel

Den regjerende italienske visestatsministeren Matteo Salvini mener EU er ubalansert i sin kritikk av Israel. (Foto: Twitter)
Den regjerende italienske visestatsministeren Matteo Salvini mener EU er ubalansert i sin kritikk av Israel. (Foto: Twitter)
Den italienske visestatsministeren Matteo Salvini kritiserer EUs Israel-holdning.

Den Europeiske union har behandlet Israel urettferdig, sier den italienske regjerende visestatsministeren Matteo Salvini, som er på besøk i Israel.

– EU har i de siste årene vært helt ubalansert og har kritisert og sanksjonert Israel uansett hva de har gjort, sa Salvini på en pressekonferanse tirsdag.

Salvini, som leder det italienske høyrepartiet La Liga, ankom Israel tirsdag for et to-dagers besøk. I løpet av disse to dagene skal han blant annet besøke Vestmuren, Holocaust-minnesmerket Yad Vashem og møte israelske politikere. I et møte med Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan ble anti-israelske avgjørelser i FN og EU diskutert, skriver Times of Israel.

– Alle som ønsker fred må støtte Israel, sa Salvini til journalister, etter at han hadde vært på omvisning ved Israels nordlige grense. Der hadde han fått se IDFs pågående operasjon med å ødelegge Hizbollahs terrortunneler.

Forholdet mellom Israel og EU har lenge vært anspent, blant annet på grunn av Brussels store motvilje mot israelske bosetninger og på grunn av EUs støtte til atomavtalen med Iran. En avtale Israel har vært svært kritisk til.

Mange ser på Salvini som en omstridt politiker på grunn av hans harde linje i innvandringspolitikken. Derfor er ikke alle like begeistret for besøket. Den israelske presidenten Reuven Rivlin skal ha takket nei til et møte med den italienske politikeren på grunn av «planleggingsproblemer».

Den israelske journalisten Ben-Dror Yemini mener de som kritiserer israelske ledere for å møte Salvini er hyklere, når de samme personene ikke kritiserer vestlige ledere for å møte Irans ayatollaher eller venstreekstreme ledere.

Han har skrevet et innlegg om temaet i avisen Yedioth Ahronoth.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart