– De som ønsker fred må støtte Israel

Den italienske visestatsministeren Matteo Salvini kritiserer EUs Israel-holdning.
Den regjerende italienske visestatsministeren Matteo Salvini mener EU er ubalansert i sin kritikk av Israel. (Foto: Twitter)
Den regjerende italienske visestatsministeren Matteo Salvini mener EU er ubalansert i sin kritikk av Israel. (Foto: Twitter)

Den Europeiske union har behandlet Israel urettferdig, sier den italienske regjerende visestatsministeren Matteo Salvini, som er på besøk i Israel.

– EU har i de siste årene vært helt ubalansert og har kritisert og sanksjonert Israel uansett hva de har gjort, sa Salvini på en pressekonferanse tirsdag.

Salvini, som leder det italienske høyrepartiet La Liga, ankom Israel tirsdag for et to-dagers besøk. I løpet av disse to dagene skal han blant annet besøke Vestmuren, Holocaust-minnesmerket Yad Vashem og møte israelske politikere. I et møte med Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan ble anti-israelske avgjørelser i FN og EU diskutert, skriver Times of Israel.

– Alle som ønsker fred må støtte Israel, sa Salvini til journalister, etter at han hadde vært på omvisning ved Israels nordlige grense. Der hadde han fått se IDFs pågående operasjon med å ødelegge Hizbollahs terrortunneler.

Forholdet mellom Israel og EU har lenge vært anspent, blant annet på grunn av Brussels store motvilje mot israelske bosetninger og på grunn av EUs støtte til atomavtalen med Iran. En avtale Israel har vært svært kritisk til.

Mange ser på Salvini som en omstridt politiker på grunn av hans harde linje i innvandringspolitikken. Derfor er ikke alle like begeistret for besøket. Den israelske presidenten Reuven Rivlin skal ha takket nei til et møte med den italienske politikeren på grunn av «planleggingsproblemer».

Den israelske journalisten Ben-Dror Yemini mener de som kritiserer israelske ledere for å møte Salvini er hyklere, når de samme personene ikke kritiserer vestlige ledere for å møte Irans ayatollaher eller venstreekstreme ledere.

Han har skrevet et innlegg om temaet i avisen Yedioth Ahronoth.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise