Byråd i København ga hederspris til provokatører som demoniserer og boikotter Israel

I Tyskland er provokatørene tiltalt for å forstyrre et foredrag som Knesset-medlem Aliza Lavie holdt ved Humboldt-universitetet i Berlin i juni 2017.
Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten. (Foto: Twitter/ Privat)
Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten. (Foto: Twitter/ Privat)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Etter det siste kommunevalget i Danmark ble Ninna Hedeager Olsen «teknik- og miljøborgmester» i København. Hun feiret valgsuksessen med å trykke en framtid uten Israel til brystet. Hedeager Olsen representerer Enhedslisten, Danmarks mest venstreorienterte parti.

Torsdag 7. februar kom Hedeager Olsen med et nytt signal om sin fiendtlige holdning til Israel. Hun valgte da å dele ut en hederspris – «Copenhagen Courageous Award» – til to israelere og én palestiner fra Gazastripen. Ronnie Barkan, Stavit Sinai og Majed Abusalama kjemper for boikott av Israel og anklager den jødiske staten for å være en apartheid-stat.

«Copenhagen Courageous Award» blir delt ut av «Copenhagen Courageous Committee». Det er uklart for MIFF hvilken rolle Hedeager Olsen har I komitéen, men oppslag i pro-palestinske medier viser at hun stod for prisoverrekkelsen.

Alle som boikotter Israel eller varer fra israelske bosetninger truer fredsprosessen fordi de fremmer utpressing i stedet for forhandlinger. De bidrar også til å gjøre sjansene mindre for at palestinerne godtar et fornuftig fredstilbud, skriver professor Alan M. Dershowitz.

– De som påstår at det finnes apartheid i Israel, aner ikke hva de prater om. Enten så vet de ingenting om hva apartheid er, ellers så vet de ingenting om Israel. Apartheid-anklagen er en oppkonstruert løgn, sier journalist Benjamin Pogrund. Pogrund kommer opprinnelig fra Sør-Afrika og var en god venn av Nelson Mandela. I Sør-Afrika jobbet Pogrund som journalist i en apartheid-kritisk avis.

– Røde Kors kjenner veldig godt til det regimet som styrte Sør-Afrika under apartheidperioden, og vi svarer til alle dem som anklager Israel for det samme: Nei, det er ikke noe apartheid i Israel. Det er ikke noe regime som tror på en overlegen rase eller som nekter grunnleggende menneskerettigheter til én spesiell gruppe mennesker på grunn av deres påståtte underlegenhet. Det er en blodig nasjonal konflikt, hvor det mest fremtredende og tragiske er en årelang okkupasjon. Men det er ikke noe apartheid, sier Jacques De Maio, leder for Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Israel.

Palestinske myndigheter avviser «absolutt og kategorisk» at Israel kan forbli en jødisk stat, og har støtte for dette blant et klart flertall i befolkningen. Palestinerne kjemper for en politikk, og får støtte for det hos sterke krefter i Norge og Danmark, der verdens eneste jødiske stat forsvinner. Palestinernes venner i Skandinavia klarer ikke å komme med et eneste navn på en palestinsk leder som anerkjenner Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise