Danske partier har svart MIFF før Folketingsvalget

Syv danske partier har sendt svar på MIFFs spørsmål før Folketingsvalget onsdag 5. juni.
Venstres leder og statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Pressefoto)

Etter 40 års arbeid i Norge startet MIFF opp arbeid i Danmark 19. april 2018. I løpet av ett år er miff.dk etablert som det eneste pro-israelske nettstedet som bringer daglige nyheter og aktuelle saker. MIFF Danmarks Facebook-side har allerede over 1600 følgere.

For noen uker siden sendte MIFF elleve spørsmål til de danske partiene. Ved de to siste stortingsvalgene i Norge har politikere (2013) og partier (2017) svart på tilsvarende spørsmål fra MIFF.

Følgende partier har sendt svar:

– Venstre er varme tilhængere af staten Israel og at det jødiske folk har sin egen stat, skriver Venstre, partiet til Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen. Om kontakt med Hamas skriver partiet: «Det er vanskeligt at have en dialog med en organisation, som ønsker at skubbe sin modpart ud i havet.»

Nedenstående partier har ikke sendt svar, til tross for noen purringer.

  • Socialdemokratiet
  • SF
  • Liberal Alliance
  • Radikale Venstre
  • Enhedslisten
  • De fire partier i Rigsfællesskabet

Politikken til de mest anti-israelske partiene har MIFF Danmark de siste månedene omtalt i en rekke bakgrunnsanalyser og faktasjekker.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise