Danske partier har svart MIFF før Folketingsvalget

Syv danske partier har sendt svar på MIFFs spørsmål før Folketingsvalget onsdag 5. juni.

Venstres leder og statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Pressefoto)

Etter 40 års arbeid i Norge startet MIFF opp arbeid i Danmark 19. april 2018. I løpet av ett år er miff.dk etablert som det eneste pro-israelske nettstedet som bringer daglige nyheter og aktuelle saker. MIFF Danmarks Facebook-side har allerede over 1600 følgere.

For noen uker siden sendte MIFF elleve spørsmål til de danske partiene. Ved de to siste stortingsvalgene i Norge har politikere (2013) og partier (2017) svart på tilsvarende spørsmål fra MIFF.

Følgende partier har sendt svar:

– Venstre er varme tilhængere af staten Israel og at det jødiske folk har sin egen stat, skriver Venstre, partiet til Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen. Om kontakt med Hamas skriver partiet: «Det er vanskeligt at have en dialog med en organisation, som ønsker at skubbe sin modpart ud i havet.»

Nedenstående partier har ikke sendt svar, til tross for noen purringer.

  • Socialdemokratiet
  • SF
  • Liberal Alliance
  • Radikale Venstre
  • Enhedslisten
  • De fire partier i Rigsfællesskabet

Politikken til de mest anti-israelske partiene har MIFF Danmark de siste månedene omtalt i en rekke bakgrunnsanalyser og faktasjekker.

Forrige artikkelIslendinger vender ryggen til haterne og dobler medlemstallet i MIFF
Neste artikkelTrump: – Hvis Iran vil slåss, så blir det slutten på Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.