MIFF til Eurovision: – Island må straffes for overlagt brudd på reglene

Regelbruddet til Hatari var planlagt, det må få konsekvenser for kringkasteren RÚV, skriver MIFF til European Broadcasting Union.

For en hån mot palestinere som ønsker fred, frihet og demokrati at islandske "hatere" dingler deres nasjonale symbol foran noen hundre millioner tv-seere. (Skjermdump NRK)

Med Israel for fred (MIFF) har i dag sendt brev til European Broadcasting Union (EBU) hvor vi krever at Island og kringkasteren RÚV blir straffet for deres brudd på reglene under finalen i Tel Aviv lørdag 18. mai. Med detaljinformasjon fra MIFFs lokale avdeling fra Island påpeker vi at regelbruddet var planlagt, men at den islandske kringkasteren RÚV ikke gjorde noe for å stanse det.

– Bare hvis Hatari-bandets skammelige handling får konsekvenser, sikrer dere at heder, ærlighet og respekt forsetter å være grunnlaget for Eurovision Song Contest, konkluderer MIFF i brevet.

  • Den internasjonale underskriftskampanjen som krever at Island blir diskvalifisert har nå fått nesten 36.000 underskrifter. Klikk her for å skrive under.
Forrige artikkelNetanyahu avviser ex-generalers advarsler om annektering av områder på Vestbredden
Neste artikkelIsrael og Hamas skal ha inngått en seks måneders våpenhvile
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.