Corbyn ønsket godt jødisk nyttår sammen med ung mann som ledet bønn for døde Hamas-terrorister

Ap-leder Jeremy Corbyn fortsetter å sjokkere og skremme det jødiske samfunnet i Storbritannia.

Ron Abrams (t.h.) I Jeremy Corbyns (t.v.) Rosh Hashana-video. (Skjermdump YouTube)

29. september – i anledning Rosh Hashana – publiserte Jeremy Corbyn en videohilsen på YouTube og andre sosiale medier.

Er det ikke bra at en partileder som kan bli Storbritannias neste statsminister bruker energi på å ønske den britiske minoriteten av jøder godt nytt år?

De negative reaksjonene kommer ikke først og fremst fordi Corbyn valgte å bruke største del av sin nyttårshilsen til å promotere sin egen miljøpolitikk, men på grunn av hvem han stiller opp med i filmen. En av de tre britiske jødene som deltar i filmen er Ron Abrams, en ung antisionistisk jøde, ifølge The Jewish Chronicle. I mai 2018 ledet Abrams en rituell jødisk bønn for 62 palestinere drept ved grensen mellom Israel og Gaza [videoopptak]. Minst 50 av de drepte var Hamas-medlemmer som deltok i voldelige angrep mot grensen.

Journalisten Ben Cohen, som skriver for JNS og Israel Hayom, frykter at statsminister Boris Johnsons Brexit-strategi vil bane vei for at Jeremy Corbyn blir statsminister.

– Noen måneder etter at Corbyn blir statsminister kan vi ikke utelukke at han vil innføre stans i våpensalg til Israel – en langvarig mål for den mektige pro-palestinske lobbyen i Labour-partiet. Det vil utløse en kjedereaksjon som består i fordømmelse fra britiske jøder, potensiell uro i de diplomatiske forbindelser med Israel, mange anklager om at britiske jøder er mer lojale til Israel enn deres eget land og en ny smertefull debatt om jøder har en framtid i et land hvor deres røtter strekker seg mer enn tusen år tilbake, skriver Cohen.

Forrige artikkelNynazistisk kamprop: «Hjelp oss da, Palestina! Israel eksisterer ennå!»
Neste artikkel– «Jeg er klar» til å utfordre Netanyahu som Likud-leder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.