Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

To drept i skyting ved synagoge i Tyskland

To personer ble drept utenfor en synagoge i Tyskland under Jom kippur. (Foto: Skjermdump Twitter)
Minst to drept og flere skadet etter et angrep under helligdagen Jom Kippur.

Politiet i den tyske byen Halle skriver på Twitter at det er avfyrt flere skudd ved en synagoge i byen. To personer er drept og flere skadet. Skytingen skjer på Jom kippur, den viktigste helligdagen i den jødiske kalenderen.

I tillegg til at det er brukt skytevåpen ved synagogen skal det også ha blitt kastet en håndgranat mot den jødiske gravlunden i området.

En talsperson for synagogen sier at det skal ha vært mellom 70 og 80 personer inne i synagogen da en person forsøkte å trenge seg inn i.

– Vi så på monitoren at det var en tungt bevæpnet mann med stålhjelm som prøvde å skyte seg inn. Han så ut som om han kom fra en spesialstyrke. Vi barrikaderte oss der inne og ventet på politiet, forteller Max Privorozki.

Det er uklart om at det dreier seg om en eller flere angripere av synagogen. Ifølge den tyske avisen Bild skal det dreie seg om flere gjerningspersoner. De var ifølge vitner kledd i militærlignende uniformer og skal ha flyktet fra stedet i bil. Politiet ber personer i området om å holde seg innendørs.

Myndighetene i Tyskland mistenker at motivet er høyreekstremisme.

En video publisert i sosiale medier skal vise en gjerningsperson:

Klokken 14 melder politiet at en person er pågrepet, men situasjonen er uavklart. Politiet i Tyskland sier de har økt sikkerheten ved synagogen nabobyen Dresden.

Angrepet mot synagogen skjer bare noen dager etter at en syrisk flyktning prøvde å løpe inn i en synagoge i Berlin bevæpnet med kniv mens han ropte «Allahu Akbar» og «fuck Israel». Syreren ble løslatt av politiet etter kort tid.

Denne saken oppdateres.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart