Vil forby kommunale boikottvedtak

Det konservative partiet i Storbritannia planlegger en lov som vil hindre kommunale og regionale boikottvedtak.

Londons ordfører Boris Johnson fra Det konservative partiet. (Foto Gareth Milner / Flickr.com / CC)
Boris Johnson fra Det konservative partiet. (Foto Gareth Milner / Flickr.com / CC)

Det ble en solid valgseier for Boris Johnson og Det konservative partiet i Storbritannia i forrige uke. Toryene gikk blant annet til valg på å forby kommunestyrer og regionråd å drive sin egen utenrikspolitikk i form av boikottaksjoner av andre land.

Vi vil forby at offentlige organer innfører sin egen direkte eller indirekte boikott, deinvesteringer eller sanksjoner mot andre land. Dette undergraver samfunnets samhold, het det i partiets valgmanifest. En slik lov vil hindre at kommuner med Labour-flertall innfører boikott av Israel, skriver Jewish Chronicle.

– Jeg kan ikke komme på noe mer dumt enn å ønske deinvesteringer, sanskjoner eller boikott mot et land som, når det kommer til stykket, er det eneste demokratiet i regionen, sa Boris Johnson i 2015.

Forrige artikkel– Tostatsløsning med palestinerne er en “illusjon”
Neste artikkelMange trafikkdrepte i Israel i 2019
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.