Prins Charles kommer på statsbesøk til Israel for første gang

Skal delta på World Holocaust Forum i Jerusalem.
Prins Charles sammen med Norges statsminister Erna Solberg på toppmøtet i NATO 3. og 4. desember 2019. (Foto: Torgeir Haugaard, Statsministerens kontor, flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Hans kongelige høyhet Prinsen av Wales skal delta på World Holocaust Forum på invitasjon fra Israels president Reuven Rivlin 23. januar 2020, melder det britiske kongehuset 18. desember. Under besøket i Israel skal prins Charles gjøre flere representasjonsoppdrag på vegne av den britiske regjeringen. Han skal også besøke de palestinske selvstyreområdene.

Det er ventet at flere titalls statsledere kommer til å delta på det femte World Holocaust Forum. Neste års konferanse vil også være en markering av 75-årsdagen for frigjøringen av nazistenes utryddelsesleir Auschwitz-Birkenau.

Prins Charles har tidligere vært på to kjente private besøk i Israel – i 1995 for å delta i begravelsen til statsminister Yitzhak Rabin og i 2016 for å delta i begravelsen til president Shimon Peres.

Sommeren 2018 var prins William, sønn av prins Charles, på den britiske kongefamiliens første statsbesøk i Israel.

Israels daværende president Shimon Peres var på statsbesøk i Norge i 2014. Den norske kongefamilien har hittil ikke vært på noe statsbesøk i Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise