Prins Charles kommer på statsbesøk til Israel for første gang

Skal delta på World Holocaust Forum i Jerusalem.

Prins Charles sammen med Norges statsminister Erna Solberg på toppmøtet i NATO 3. og 4. desember 2019. (Foto: Torgeir Haugaard, Statsministerens kontor, flickr)

Hans kongelige høyhet Prinsen av Wales skal delta på World Holocaust Forum på invitasjon fra Israels president Reuven Rivlin 23. januar 2020, melder det britiske kongehuset 18. desember. Under besøket i Israel skal prins Charles gjøre flere representasjonsoppdrag på vegne av den britiske regjeringen. Han skal også besøke de palestinske selvstyreområdene.

Det er ventet at flere titalls statsledere kommer til å delta på det femte World Holocaust Forum. Neste års konferanse vil også være en markering av 75-årsdagen for frigjøringen av nazistenes utryddelsesleir Auschwitz-Birkenau.

Prins Charles har tidligere vært på to kjente private besøk i Israel – i 1995 for å delta i begravelsen til statsminister Yitzhak Rabin og i 2016 for å delta i begravelsen til president Shimon Peres.

Sommeren 2018 var prins William, sønn av prins Charles, på den britiske kongefamiliens første statsbesøk i Israel.

Israels daværende president Shimon Peres var på statsbesøk i Norge i 2014. Den norske kongefamilien har hittil ikke vært på noe statsbesøk i Israel.

Forrige artikkelShin Bet pågrep 50 PFLP-terrorister
Neste artikkelIDF bombet våpenfabrikk på Gazastripen etter rakettangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.