Nordisk politiker arrestert for sabotasje på Gaza-grensen

Fem personer forsøkte å klippe seg gjennom grensegjerdet mellom Israel og Gaza.

Israelske soldater vokter grensegjerdet mellom Israel og Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: IDF Spokesperson)

Det finske parlamentsmedlemmet Anna Kontula (42) ble mandag 13. januar pågrepet sammen med fire andre personer etter å ha forsøkt å kutte seg gjennom grensegjerdet mellom Israel og Gaza, skriver Helsinki Times.

Gruppen på fem var en del av en aksjon som kaller seg Gaza 2020 Breaking the Siege group. Ifølge Kontula var meningen med aksjonen å skape oppmerksomhet rundt den humanitære situasjonen på Gazastripen.

Politikeren fra det sosialistiske partiet Vänsterförbundet ble holdt igjen i ti timer av israelske myndigheter, men ble senere løslatt igjen. Kontula sier hun også ønsket å få fokus på våpenhandel mellom Finland og Israel.

Barrieren som Israel har bygget langs grensen mot Gaza skal forhindre at terrorister tar seg inn i Israel. De siste årene har væpnede terrorister flere ganger forsøkt å passere grensegjerdet for å gjennomføre terror i Israel.

For øvrig holder Israel på å bygge en ny sikkerhetsbarriere langs grensen mot Gaza. Denne skal blant annet forhindre at terrorister graver tunneler under grensen for å infiltrere Israel. Prislappen er sju milliarder kroner.

Den vanlige trafikken inn og ut av Gazastripen går gjennom en av grenseovergangene som finnes mellom Gaza og Israel og Egypt. Daglig fraktes det flere hundre lastebillass med varer fra Israel og inn på Gaza.

Dessuten passerer flere tusen Gaza-palestinere grensen for å jobbe i Israel.

Forrige artikkelEksplosjon i norsk-israelsk samhandel
Neste artikkelNTBs falske overskrifter er tilbake
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.