Nordisk politiker arrestert for sabotasje på Gaza-grensen

Fem personer forsøkte å klippe seg gjennom grensegjerdet mellom Israel og Gaza.
Israelske soldater vokter grensegjerdet mellom Israel og Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: IDF Spokesperson)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det finske parlamentsmedlemmet Anna Kontula (42) ble mandag 13. januar pågrepet sammen med fire andre personer etter å ha forsøkt å kutte seg gjennom grensegjerdet mellom Israel og Gaza, skriver Helsinki Times.

Gruppen på fem var en del av en aksjon som kaller seg Gaza 2020 Breaking the Siege group. Ifølge Kontula var meningen med aksjonen å skape oppmerksomhet rundt den humanitære situasjonen på Gazastripen.

Politikeren fra det sosialistiske partiet Vänsterförbundet ble holdt igjen i ti timer av israelske myndigheter, men ble senere løslatt igjen. Kontula sier hun også ønsket å få fokus på våpenhandel mellom Finland og Israel.

Barrieren som Israel har bygget langs grensen mot Gaza skal forhindre at terrorister tar seg inn i Israel. De siste årene har væpnede terrorister flere ganger forsøkt å passere grensegjerdet for å gjennomføre terror i Israel.

For øvrig holder Israel på å bygge en ny sikkerhetsbarriere langs grensen mot Gaza. Denne skal blant annet forhindre at terrorister graver tunneler under grensen for å infiltrere Israel. Prislappen er sju milliarder kroner.

Den vanlige trafikken inn og ut av Gazastripen går gjennom en av grenseovergangene som finnes mellom Gaza og Israel og Egypt. Daglig fraktes det flere hundre lastebillass med varer fra Israel og inn på Gaza.

Dessuten passerer flere tusen Gaza-palestinere grensen for å jobbe i Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise