Østerrikes kansler: – Netanyahu vekket meg for faren med korona

Sebastian Kurz gir ros til Israels statsminister Benjamin Netanyahu for å ha advart tidlig mot koronaviruset.

Østerrikes kansler Sebastian Kurz. (Skjermdump fra BILD-intervju)

Fredag 20. mars ble Østerrikes kansler Sebastian Kurz intervjuet av det tyske magasinet Bild.

Journalisten spurte Kurz hvorfor Østerrike var raskere med å reagere med strenge tiltak mot koronasmitten, tidligere ute enn for eksempel Tyskland. Hva er forklaringen på at EU-landene gjør det så forskjellig?

Kurz begynte med å påpeke at landene har vært i ulik situasjon, og smittefaren som særlig kom fra Italia utviklet seg ulikt. Østerrike, Sveits og Sør-Frankrike var ekstra utsatt på grunn av den geografiske nærheten.

– Det er også slik, Gud være takk, at Bibi [Benjamin] Netanyahu for en tid siden tok kontakt med meg, og spurte hva som skjer i Europa. Våkne opp og gjør noe! [advarte Israels statsminister]. Det var en samtale som vekket meg, og siden snakket jeg med flere statsledere i Asia som har opplevd dette. Jeg ble raskt klar over at vi må handle, vi må handle raskt og konsekvent, sa Kurz.

I tv-intervju lørdag 21. mars sa Netanyahu at koronaviruset kan bli den største trusselen mot menneskeheten siden Middelalderen. Statsministeren antydet at 60-80 prosent av befolkningen kan bli smittet i flere land, og at dødstallene vil svinge mellom 1 og 4 prosent av de smittede.

– Land som ikke stengte sine grenser da viruset begynte å spre seg fra Kina er på grensen til å miste kontroll, sa Netanyahu.

Israel var tidlig ute med å stenge sine grenser og innføre karantene for folk som kom hjem fra utlandet, og landet er derfor “i en mye bedre situasjon”, ifølge Netanyahu. Likevel antydet statsministeren at Israel potensielt kan få “titusenvis av døde”. “Dette er ikke oppspinn,” la han til.

Lørdag 21. mars kom meldinger om det første israelske dødsofferet for korona. Det var en 88 år gammel mann som hadde overlevd Holocaust.

Forrige artikkelIransk stor-ayatollah (93) nekter for å ha godkjent israelsk korona-vaksine
Neste artikkel1238 har fått påvist koronasmitte i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.