Selverklært sionist med jødisk kone overtar etter Corbyn

Keir Starmer overtar som leder av Labour etter omstridte Jeremy Corbyn.
Keir Starmer (med hvit skjorte og blå blazer) er valgt til ny leder av det britiske Arbeiderpartiet. (Foto: Facebook)

Det britiske Arbeiderpartiet har valgt 57 år gamle Keir Starmer som partileder etter omstridte Jeremy Corbyn. I sin takketale beklaget Starmer for antisemittismen i partiet, som ble et stort problem under Corbyns ledelse. Starmer lovet å rydde opp og kaste antisemittene ut av Storbritannias ledende opposisjonsparti, skriver Times of Israel.

– Vi må møte framtiden med ærlighet. Jeg vil beklage på vegne av Arbeiderpartiet. Jeg har sett sorgen som [antisemittismen] har skapt i så mange jødiske samfunn, sa Starmer og fortsatte:

– Jeg vil rive denne giften opp med røttene, sa han om antisemittismen i partiet. Videre sa han at han ville måle suksess i antall jødiske medlemmer, som meldte seg ut under Corbyns ledelse, som vender tilbake til partiet.

– Det er mitt livs største ære å få lov til å lede dette partiet, sa Starmer videre i takketalen, og understreket at han ønsket et konstruktivt samarbeid med dagens regjering og statsminister Boris Johnson.

Den tidligere statsadvokaten fikk 56,2 prosent av stemmene ved ledervalget. Corbyn-støttespiller Rebecca Long-Bailey fikk 27,6 prosent, mens backbencher Lisa Nandy fikk 16,2 prosent av stemmene.

Jeremy Corbyn trakk seg som leder av Arbeiderpartiet etter et knusende nederlag ved det britiske valget i desember. Corbyn var kjent for å være svært Israel-kritisk og har tidligere omtalt Hamas og Hizbollah som venner. Han er avbildet mens han hedrer terroristene bak massakren på Israels OL-tropp i München i 1972 med krans.

Corbyn tiltrakk seg også andre anti-israelske krefter til partiet. Men også antisemittismen økte under Corbyn, uten at det ble ryddet skikkelig opp.

Storbritannias tidligere sjefsrabbiner, Lord Jonathan Sacks, kalte Corbyn for en farlig antisemitt. Da det ble klart at Corbyn tapte valget i desember, skrev Herb Keinon i avisen Jerusalem Post at det var en seier for jøder og Israel.

Det er en helt annen leder som nå overtar ledelsen av partiet. Stamer omtaler seg selv som sionist, er gift med en jødisk kvinne og har utvidet familie i Israel. Selv har han aldri besøkt Israel, men sier han ønsker å gjøre det en dag. Han deltar ofte på sabbats-middag med konas familie.

Men Stamer, som var en del av Corbyns skyggeregjering, har også blitt kritisert for å ikke ta et oppgjør med antisemittismen i partiet tidligere.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise