Selverklært sionist med jødisk kone overtar etter Corbyn

Keir Starmer overtar som leder av Labour etter omstridte Jeremy Corbyn.

Keir Starmer (med hvit skjorte og blå blazer) er valgt til ny leder av det britiske Arbeiderpartiet. (Foto: Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det britiske Arbeiderpartiet har valgt 57 år gamle Keir Starmer som partileder etter omstridte Jeremy Corbyn. I sin takketale beklaget Starmer for antisemittismen i partiet, som ble et stort problem under Corbyns ledelse. Starmer lovet å rydde opp og kaste antisemittene ut av Storbritannias ledende opposisjonsparti, skriver Times of Israel.

– Vi må møte framtiden med ærlighet. Jeg vil beklage på vegne av Arbeiderpartiet. Jeg har sett sorgen som [antisemittismen] har skapt i så mange jødiske samfunn, sa Starmer og fortsatte:

– Jeg vil rive denne giften opp med røttene, sa han om antisemittismen i partiet. Videre sa han at han ville måle suksess i antall jødiske medlemmer, som meldte seg ut under Corbyns ledelse, som vender tilbake til partiet.

– Det er mitt livs største ære å få lov til å lede dette partiet, sa Starmer videre i takketalen, og understreket at han ønsket et konstruktivt samarbeid med dagens regjering og statsminister Boris Johnson.

Den tidligere statsadvokaten fikk 56,2 prosent av stemmene ved ledervalget. Corbyn-støttespiller Rebecca Long-Bailey fikk 27,6 prosent, mens backbencher Lisa Nandy fikk 16,2 prosent av stemmene.

Jeremy Corbyn trakk seg som leder av Arbeiderpartiet etter et knusende nederlag ved det britiske valget i desember. Corbyn var kjent for å være svært Israel-kritisk og har tidligere omtalt Hamas og Hizbollah som venner. Han er avbildet mens han hedrer terroristene bak massakren på Israels OL-tropp i München i 1972 med krans.

Corbyn tiltrakk seg også andre anti-israelske krefter til partiet. Men også antisemittismen økte under Corbyn, uten at det ble ryddet skikkelig opp.

Storbritannias tidligere sjefsrabbiner, Lord Jonathan Sacks, kalte Corbyn for en farlig antisemitt. Da det ble klart at Corbyn tapte valget i desember, skrev Herb Keinon i avisen Jerusalem Post at det var en seier for jøder og Israel.

Det er en helt annen leder som nå overtar ledelsen av partiet. Stamer omtaler seg selv som sionist, er gift med en jødisk kvinne og har utvidet familie i Israel. Selv har han aldri besøkt Israel, men sier han ønsker å gjøre det en dag. Han deltar ofte på sabbats-middag med konas familie.

Men Stamer, som var en del av Corbyns skyggeregjering, har også blitt kritisert for å ikke ta et oppgjør med antisemittismen i partiet tidligere.

Forrige artikkelAntall koronadødsfall i Israel har passert 50
Neste artikkelBoikott-leder: – Trenger ikke boikotte en israelsk vaksine
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.